Home Social Un pilot român s-a îmbolnăvit de MALARIE! Medicii se luptă să-l salveze

medic
Sursa Foto: Arhivă

Un pilot român, în vârstă 46 de ani, este în stare gravă, după ce s-a îmbolnăvit de malarie. Băcăuanul este pilot de încercare la o firmă de aviaţie din Bacău. Acesta a stat mai multe zile acasă, fără să meargă la medic, deşi avea simptomele bolii: febră, vărsături, dureri de cap. Abia luni seară a ajuns de urgenţă la spital, iar medicii au hotărât să-l transporte cu elicopterul SMURD  la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Bucureşti.

Bolnavul a fost transportat în cursul nopţii trecute la Spitalul de Urgenţă din Bacău în stare de comă febrilă şi având convulsii. Medicii i-au pus diagnosticul provizoriu meningoencefalită acută – au declarat medicii băcăuani pentru AGERPRES

Analizele din Capitală au confirmat că este vorba despre malarie. Iar în aceste momente pilotul este în carantină, la Terapie Intensivă, iar medicii încearcă să-i salveze viaţa. Apropiaţii spun că aviatorul, fost pilot militar, s-a întors pe 29 iunie din Mozambic. De altfel, acesta ar fi făcut regulat curse Bacău – Mozambic.

Până acum, au fost înregistrate nouă cazuri de malarie în ţara noastră la persoane care au călătorit în zone unde există risc mare de îmbolnăvire.

Potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății, în fiecare an mor 500 de mii de oameni din cauza malariei în întreaga lume.

În 2013, au existat 198 de milioane de cazuri de malarie la nivel mondial și 584.000 de decese, conform raportului OMS, iar 90% din cazuri sunt înregistrate numai în Africa.

Malaria, cunoscută și sub numele de friguri, este o boală parazitară infecțioasă transmisă de țânțarul anofel și, potrivit OMS, amenință să devină următoarea urgență globală în materie de sănătate, din cauza rezistenței la medicamente a unora dintre paraziții care o produc.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE