Home Social Un preot s-a ales cu dosar penal după ce a bătut mai...

sursă foto: Pro TV

Stareţul Ioasaf de la Mănăstirea Cotmeana este cercetat sub control judiciar pentru purtare abuzivă şi distrugere.
Ioan Boiciuc este acuzat că de folosire de expresii jignitoare, de amenințări și loviri și de o infracţiune de distrugere, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, citat de AGERPRES

Ancheta deschisă de procurori împotriva feței bisericești vizează un incident produs în urmă cu aproape doi ani, când stareţul a agresat mai multe persoane, membri ai aceleiaşi familii, printre care şi un bebeluş.

Totul a început după ce o familie a plătit câteva mii de lei pentru niște slujbe în care preotul să se roage ca viitorul copil al familiei să se nască sănătos. Rugile nu au avut însă efectul scontat, pentru că bebelușul s-a născut cu o malformație. Așa că familia a venit să îi ceară socoteală preotului. Iar până la bătaie nu a mai fost decât un pas. Călugări și credincioși și-au împărțit din plin pumni și picioare, relata la acea vreme ProTV.

“În urma probelor administrate în cursul urmăririi penale s-a stabilit că inculpatul, în calitate de stareţ al Mănăstirii Cotmeana din judeţul Argeş, la data de 15.09.2013, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, slujind în incinta mănăstirii, a lovit-o pe persoana vătămată N.C. şi i-a rupt bluza (…), după care a adresat cuvinte şi expresii jignitoare persoanelor vătămate N.C., N.M., N.A.A. şi N.A., iar după ce persoanele vătămate au ieşit din mănăstire şi au chemat organele de poliţie pentru aplanarea conflictului, inculpatul – în prezenţa organelor de poliţie – a lovit persoanele vătămate N.A.A., N.A., N.M. şi N.N.A. (minor în vârstă de o lună) ţinut în braţe de mama sa N.M., cauzându-le vătămări ale integrităţii fizice”, arată acum comunicatul dat de procurori.

Procurorii au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de Ioan Boiciuc pentru o perioadă de 60 de zile.  Pe durata controlului judiciar, inculpatul are obligaţia să se prezinte la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti şi Poliţia Municipiului Piteşti ori de câte ori este chemat, să informeze organele de anchetă cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat şi să nu părăsească teritoriul României fără încuviinţare. În plus, stareţul nu poate să exercite în această perioadă profesia de preot. Dacă va fi găsit vinovat starețul riscă o pedeapsă maximă de trei ani de închisoare.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE