Home Eveniment Un primar și un viceprimar au fost reținuți pentru un prejudiciu de...

arestat accident, bacalaureat, imigrări

Primarul comunei gorjene Bîlteni, Gheorghe Păsărin, viceprimarul Dumitru Oprea, dar şi trei oameni de afaceri, au fost reţinuţi de procurori pentru 24 de ore.

Din cercetările anchetatorilor a reieşit că, în perioada 2013 – 2015, persoanele vizate ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale unor societăţi comerciale achiziţii publice ce reprezintă operaţiuni fiscale nereale. De asemenea, sumele de bani provenite din infracţiuni erau introduse în circuitele financiare ale unor societăţi comerciale. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de peste 2,8 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, Gheorghe Păsărin a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual, uz de fals, abuz în serviciu şi complicitate la infracţiunea de spălarea banilor, iar viceprimarul Dumitru Oprea a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi complicitate la infracţiunea de spălare a banilor.

Oamenii de afaceri implicaţi în această cauză sunt acuzaţi de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, complicitate la abuz în serviciu, spălarea banilor şi complicitate la evaziune fiscală și evaziune fiscală, arată comunicatul procurorilor, citat de AGERPRES

Comuna Bîlteni a ajuns în atenția publică după ce Daniela Vlăduț, o funcționară a primăriei, a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul “Referendumul”.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE