Home Social Un rănit din Colectiv trebuie să dea înapoi o parte din banii...

Sursa Foto: facebook.com

Pacienții răniți în urma incendiului de la Colectiv și externați mai devreme de 30 de zile sunt obligați să dea înapoi banii primiți drept ajutor de la stat.

Asta din cauză că ajutorul a fost oferit pentru o lună întreagă, iar unii dintre pacienți au stat în spitale mai puțin timp. Așa că diferența trebuie dată înapoi statului.

Potrivit lui Cătălin Scânteie, unul dintre cei aflați în această situație, el a fost chemat să dea înapoi 400 de lei, pentru că a stat în spital doar 28 de zile.

Altă ordinărie din partea statului român, ca multe altele după revoluție…

V-ați bucurat cumva că v-a dat statul 6000 lei gen “ajutor pe perioada spitalizării” după incendiul din Colectiv? Adică 200 lei / zi x 30 zile? Sau măcar ați zâmbit amar pe motiv că totul își revine la normal în țara asta?

Eh, stati liniștiți dragii mei “pârliți” în Colectiv… Bucuria a fost de scurtă durată. Dacă ați stat internați mai puțin de 30 de zile, acum trebuie să înapoiați banii, că altfel va sărăci statul roman din cauza voastră. Nu mai contează că am revenit la tratament și schimbare de pansament o dată la 2-3 zile, ei vor banii înapoi… scrie Cătălin Scânteie pe Facebook.

catalin scanteie ranit în colectiv

Cătălin Scânteie, rănit în Colectiv

Potrivit tânărului, dacă nu dă banii înapoi, se poate alege cu o amendă sau cu sechestru pe conturi.

Azi, printre altele, trebuie să ajung la nu știu ce agenție de stat cu sediul pe Calea Victoriei, ca să dau înapoi 400 lei, deoarece și-au permis  “ăia” de la Spitalul Bagdasar Arseni să mă externeze mai devreme, pe 28 noiembrie,

Deci cum s-ar spune, “am tras statul în piept cu 2 zile” că m-am externat mai devreme, iar acum sunt pasibil de amendă sau în cel mai bun caz de poprire pe conturi.

Nu știu de ce, dar îmi vine să-i cam dau pe toți înapoi. În cazul ăsta chiar nu mai am nevoie, mai scrie Cătălin Scânteie.

Potrivit unei hotărâri de Guvern, dată în noiembrie 2015, familiile celor internați în spitalele din țară primesc ajutor de la stat 6.000 de lei pe lună, în timp ce, în cazul celor trimiși în străinătate, rudele acestora primesc lunar 7.500 de euro.

18 răniți în Colectiv sunt încă internați

În acest moment, în Capitală mai este internat un singur rănit în incendiul de la Colectiv, la Spitalul de Urgență. Alți 17 pacienți sunt internați în spitalele din străinătate: doi în Austria, șapte în Belgia, câte unul în Israel și în Olanda și câte trei în Germania și Marea Britanie.

63 de oameni au murit până în acest moment în urma incendiului produs pe 30 octombrie în clubul Colectiv din Capitală.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE