Home Lifestyle Una dintre ele cheltuie lunar 1200 € pentru înfrumuseţare, alta doar 12...

Patru femei povestesc cât de importantă este pentru ele îngrijirea corporală şi cât cheltuie fiecare pentru produse de curăţare şi înfrumuseţare.

Unele femei consideră că frumuseţea este naturală şi nu au nevoie să cheltuie o avere, pentru înfrumuseţare. Dar sunt şi multe femei care susţin că unele produse sunt necesare pentru a arăta şi mai bine.

Într-un exerciţiu, o jurnalistă britanică de la publicaţia Daily Mail a vorbit cu patru femei care locuiesc în Kent, Anglia, pentru a afla cât cheltuie fiecare pe astfel de produse, în funcţie de veniturile lunare pe care le au şi de statutul social.

Una dintre ele cheltuie lunar doar 10 lire sterline (n.r.: adică puţin peste 55 de lei sau 12 euro), în timp ce alta are alocat un buget de 100 de lire, a treia cheltuie 500 de lire sterline, iar cel mai “preţios” buget lunar pentru înfrumuseţare este de 1000 de lire, adică peste 1260 de euro sau peste 5650 de lei.

Caroline Jackson, 44 de ani

caroline

Este fost director de publicitate. Însă, în aceste momente, este casnică. Caroline are trei fiice cu vârste între 6 şi 13 ani, iar soţul ei are propria companie de media. Bugetul ei lunar pentru produsele de înfrumuseţare este de 100 de lire sterline. Iată cum arată produsele ei şi ce spune despre ele:

produse caroline

“Cele mai multe dintre cheltuieli sunt pentru produsele anti-îmbătrânire. Sunt un mare fun al gamei Olay Regenerare. Nu sunt adepta ideii că doar cremele scumpe au efect, ci şi produsele din clasa medie, precum această gamă. Cel mai mult am dat pe o cremă de faţă 100 de lire sterline, iar rezultatul nu a fost uimitor. Dar sunt mereu dispusă să experimentez lucruri noi. Crema mea favorită este adusă dintr-o călătorie de către soţul meu. E din Australia, iar femeile care i-au vândut-o i-au jurat că va avea un efect incredibil. Se numeşte Lanocreme și conține placentă de oaie şi ceai verde. Pe un borcănaş a dat aproximativ 30 de lire sterline şi mi-a ajuns trei luni. Folosesc crema seara, iar pielea mea devine mai fermă. Folosesc şi produse de machiaj, ador Rimmel nu doar pentru că este ieftin, ci şi de bună calitate. Îmi plac şi produsele Benefit Cosmetics, dar trei sau patru produse pot costa cu ușurință 100 de lire sterline. Îmi place la nebunie şi rimelul rezistent la apă, mai ales când sunt în vacanţă şi merg la piscină. Oricum, nu ies din casă fără rimel şi dermatograf”, a povestit Caroline.

Ea mai povesteşte şi cum vânează ofertele sau cum pentru unele produse încearcă să găsească un substitut dintr-o gamă mai ieftină. Are şi câteva cheltuieli fixe, la câteva luni. O dată la şase luni îşi injectează Botox şi o costă 270 de lire sterline. La coafor merge o dată la şase săptămâni, cheltuie 60 de lire sterline, iar în restul timpului îşi aranjează singură părul.

Fleur Samways, 40 de ani

Fleur

Fleur Samways este mamă cu normă întreagă şi a renunţat la job. Are doi copii în vârstă de doar 2 ani, respectiv 3 ani şi un buget destul de limitat pentru produse de înfrumuseţare: aproximativ 10 lire sterline în fiecare lună.

“Înainte de a deveni mamă, am avut o carieră ca manager de evenimente în televiziune. Aveam venituri mari, o viaţă socială fabuloasă, dar de când am renunţat la serviciu pentru a deveni mamă cu regim full-time, veniturile familiei au scăzut cu aproape 40 la sută. Produsele de machiaj mi se par acum un lux, deşi înainte foloseam produse profesionale: Mac, Chanel, Nars. . . toate brandurile mari. Acum trebuie să fiu cumpătată şi nu consider că trebuie să cheltui o avere pentru a arăta bine. Cumpăr produse din supermarket şi nu pot să spun că acum arăt diferit. Sunt sigură că există ingrediente mai bune în produse de lux, dar eu am pielea normală, un ten curat şi nu am nevoie de o îngrijire deosebită”, a povestit Fleur.

Şi ea a făcut publice produsele pe care le foloseşte.

produse fleur

“Folosesc o cremă hidratantă de la Lidl, pe care am cumpărat-o cu 1,99 lire sterline, care durează de secole, nu am preferinţe la şampon sau la balsam. Acum folosesc L’Oreal pentru că l-am găsit la jumătate de preţ. Cel mai scump produs de make-up este pudra Barbara Daly de la Tesco. A costat 5,99 lire, tot la ofertă. Întotdeauna am profitat din plin de orice revista freebies. Luciul de buze pe care îl am acum, rimelul şi gelul de curăţare facială sunt cadouri. Am mereu pudră, blush şi rimel, mai ales acum, după ce am împlinit 40 de ani, când simt că trebuie să fac un efort mai mare, pentru a încerca să mă machiez totuşi zilnic”, mai adaugă aceasta.

Diletta Doto, 41 de ani

diletta

Diletta este director financiar, iar soţul ei conduce propria lui firmă. Cei doi sunt şi părinţi, au doi copii de 10, respectiv 15 ani. Însă, mama povesteşte că acest lucru nu o împiedică să aibă un buget lunar generos, de 1.000 de lire sterline.

“Știu că o sumă de patru cifre în fiecare lună înseamnă o mulțime de bani, dar eu lucrez foarte greu și simt că merit să cheltui venitul meu disponibil pe răsfăț.  Mă menţine sănătoasă. La fiecare două săptămâni cheltui 30 de lire pentru pedichiură, 35 de lire sterline pentru manichiură şi încă 25 de lire sterline pentru curăţarea sprâncenelor şi nuanţarea genelor. Alternativ, la fiecare două săptămâni, merg la curăţare facială şi revitalizare facială, care costă 60 de lire sterline, respectiv 55 de lire. La câteva săptămâni, fac masaj cu pietre calde, pentru 65 de lire si un masaj sportiv care costă încă 50 de lire”, povesteşte aceasta.

Diletta poartă de curând părul scurt. Ea merge des la coafor şi foloseşte numai produse de machiaj din game de lux.

produse diletta

“300 de lire sterile dau lunar doar pe şampoane, balsamuri şi alte produse, cum ar fi geluri. În acest moment, principalele mărci pe care le folosesc sunt Redken, Bed Head, Osmo şi Schwarzkopf.
Când vine vorba de make-up, eu chiar cred că brandurile de lux funcționează mai bine decât cele mai ieftine. Arată mai bine și durează mai mult”, mai spune Diletta.

Anna, 32 de ani

anna

Nici ea nu lucrează, este mamă a doi copii, iar soţul ei este agent de vânzări. Anna cheltuie în fiecare lună 500 de lire sterline pe regimul ei de înfrumuseţare.

“Luxul devine repede necesar, îmi este greu să renunţ la unele lucruri, cum ar fi extensiile de păr. Acum câteva luni am luat o pauză, pentru a se regenera părul, dar m-am simţit goală fără extensii. Cred că indiferent de buget, putem face astfel încât să arătăm bine. În acest moment, folosesc un demachiant marcă Charlotte Tilbury și toner care costă fiecare în jur de 50 £. Pe crema de faţă am cheltui 70 de lire,  folosesc de asemenea ser pentru ochi, un produs Trish McEvoy, de 70 de lire şi capsule Elemis, care costă în jur de 100 de lire. Pe sticla cu ulei de noapte am dat 45 de lire”, spune tânăra de 32 de ani, mamă a doi copii.

Anna este dependentă nu doar de produse de lux, ci şi de şedinţele la masaj sau coafor. Astfel, recunoaşte că, de multe ori, bugetul lunar depăşeşte 500 de lire sterline.

produse anna

“Am tratamente faciale regulate și masaje la spa o dată pe lună, care costa 150 £. Este şi o doamnă care vine o dată pe lună acasă, pentru masaj, pentru mine şi soţul meu, care ne costă 125 de lire sterline. 
Pentru make-up,  folosesc Charlotte Tilbury și îmi plac produsele Mac pentru față și corp. 
La fiecare 12 săptămâni, am extensii blonde, care costă în jur de 500 £, iar părul mi-l vopsesc o dată la şase săptămâni, cu 70 £.
Un prieten care lucrează într-un laborator spune că nu crede că produsele de lux sunt mai bune decât brandurile de zi cu zi. Dar eu simt că au ingrediente mai bune. Îmi plac toate ambalajele și experiența care merge cu un brand de lux – sunt visul fiecărui agent de vânzări”, îşi încheie declaraţia Anna. 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE