Home Lifestyle Unde poţi să faci prima baie în mare anul acesta

Românii dornici de o baie în mare înainte de încerepea sezonului estival au mai multe locuri în care îşi pot împlini visul, potrivit site-ului lesoir.be, citat de Agerpres.

Italia – Cinque Terre

Sursa: campingbellavista.nl

Sursa: campingbellavista.nl

Înscris în patrimoniul Mondial al UNESCO, parcul naţional din Liguria (nordul-vestul ţării) aflat la o oră şi jumătate de Genova este alcătuit din cinci sate cocoţate pe faleze, unde turiştii vin să caute autenticitatea italiană. La mare, la poalele falezelor, îi întâmpină mici plaje unde pot face baie în condiţii bune fiindcă nu bate vântul. Cea mai mare plajă este cea din Monterosso, preferată de familii. Perioada ideală pentru a vizita Cinque Terre începe în aprilie.

Portugalia – Algarve

Sursa foto: Wikipedia

Sursa foto: Wikipedia

Situată în sud-vestul extrem al peninsulei iberice, Algarve este considerată una dintre cele mai pitoreşti regiuni portugheze, cu un litoral de peste 150 de kilometri la Oceanul Atlantic. Alături de Faro, principalul oraş, zona atrage turiştii din ţară şi străinătate cu apele sale plăcute. Vizitatorii care au fost la Lisabona ştiu că marea la Cascais, cea mai apropiată staţiune balneară de capitală, este foarte rece. La începutul lunii martie, temperatura apei la Algarve porneşte de la 16 grade Celsius, ajungând la 22 de grade în august.

Sicilia – Agrigento

Sursa foto: Wikimedia

Sursa foto: Wikimedia

Situat în ceea ce se numeşte de obicei Sicilia africană, oraşul plin de vestigii arheologice Agrigento şi-a dat numele unei regiuni aflate în dreptul Tunisiei. Dacă Taormina este obligatorie pentru o primă plajă în Sicilia, Agrigento este o alternativă pentru cei care doresc să îmbine cultura şi o baie în mare. Ei pot vizita mai întâi lăcaşurile de cult din oraşul fondat în secolul al VI-lea, îndreptându-se apoi spre mare. Dacă vor să ocolească locurile aglomerate, pot merge la Scala dei Turchi, aproape de Realmonte, unde marea are o culoare deosebită, aproape indigo.

Insulele Ioniene – Corfu

Sursa: Flickr

Sursa: Flickr

Pentru turiştii nehotărâţi care oscilează între Italia şi Grecia, există o soluţie: insulele Ioniene. Vecine cu Albania, aceste enclave greceşti sunt o destinaţie ideală încă de la începutul primăverii pentru cine doreşte să profite de frumuseţea locurilor înainte de afluxul de turişti din iulie şi august. Corfu este unul din locurile unde marea cu reflexe albastre şi verde smarald este de neuitat, o destinaţie pentru îndrăgostiţii de mari întinderi de nisip, considerate printre cele mai frumoase din Europa. Una dintre cele mai celebre este Palaiokastritsa, alături de Kouloura, cunoscută pentru galeţii (porţiuni de rocă sau de mineral, şlefuite şi rotunjite prin acţiunea mării, torentelor, gheţarilor ) săi. Alte plaje plăcute sunt Mirtiotissa, Palakas şi Arilla.

Citeşte lista întreagă a destinaţiilor pentru vacanţe timpurii pe Agerpres.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE