Home Politică Oprea vrea Ministerul Justiției. Se negociază trecerea lui Cazanciuc la UNPR

Gabriel Oprea
Sursa Foto: Politia Romana

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat că ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, nu a semnat cu UNPR şi că sunt doar discuţii în acest sens. Oprea nu neagă însă că partidul său e interesat de preluarea Ministerului Justiției.

Dincolo de legende, de ipoteze de lucru în momentul în care în Guvern se face ceva serios, este public. Despre domnul Cazanciuc am o părere foarte bună.  Îmi amintesc că eram în 2000, domnul Cazanciuc era adjunctul lui Victor Ponta, îl cunosc şi îl apreciez. N-a semnat nimic. Nu neg că UNPR are un interes pentru ministerul Justiţiei, dar nu este nimic oficial. Sunt discuţii, nu s-a semnat nimic. Caut să mă ţin de cuvânt. – a arătat Gabriel Oprea, comentând trecerea Ministerului Justiției cu tot cu ministru la UNPR.

Declarațiile vin după ce miercuri au apărut zvonuri privind o înrolare a lui Robert Cazanciuc în UNPR, în condițiile în care își păstrează portofoliul Justiției.

Deși informația nu a fost confirmată de PSD, premierul Victor Ponta i-a aruncat ministrului Robert Cazanciuc o înțepătură referitoare la mutarea la UNPR.

Acum de când… dar de fapt tot timpul aţi fost în coordonarea vicepremierului pentru securitate naţională, sunteţi şi mai eficient domnule ministru şi mă bucură acest lucru, a spus Ponta, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

Zvonurile au apărut în urma mai multor discuții pe marginea demisiei lui Cazanciuc de la Justiție. Pentru care ministrul declară ce este pregătit. Cazanciuc a și anunțat miercuri că va avea o discuție în acest sens cu premierul.

Oficial, nu mi s-a cerut o asemenea demisie din partea premierului. O să avem probabil o discuţie astăzi sau mâine. Nu mi-a făcut nimeni în ultimul timp un reproş, sigur am avut de multe ori puncte de vedere diferite cu colegii din partid, vizavi de demersurile ministerului Justitei, dar e firesc acest lucru. Eu cred că mi-am îndeplinit mandatul, dar este evident o evaluare subiectivă. Dacă lucrurile sunt văzute altfel, sunt gata să plec” – a spus Robert Cazanciuc.

În ultimele zile funcția lui Cazanciuc a fost pusă sub semnul întrebării atât de opoziție cât și de colegii din partid.

Cei din PSD au fost supărați de o declaraţie făcută sâmbătă de Ministrul Justiţiei, care l-a contrazis pe Victor Ponta legat de momentul începerii urmăririi penale pe numele său. Ponta susţinea că nu e o coincidenţă că a fost chemat la DNA în ziua în care liberalii depuneau moţiunea de cenzură. Cazanciuc a respins însă ipoteza premierului.

“Procurorii categoric nu îşi fac planul de acţiune într-un dosar în funcţie de toate evenimentele zilnice. Pe de altă parte, ca magistraţi, ca oameni ai societăţii, ei sunt conectaţi la viaţa publică. Faptul că procurorii se pot autosesiza înseamnă că sunt conectaţi la viaţa publică. Faptul că judecătorii şi procurorii fac sesizări la CSM ori de câte ori sunt afirmaţii nepotrivite în spaţiul public, înseamnă că sunt conectaţi la viaţa publică “-  afirma Cazanciuc.

PNL cere, de asemenea, plecarea lui Cazanciuc. Supărarea lor este însă alta. Cazanciuc i-a acuzat, în calitatea sa de ministru, că liberalii folosesc un act de procedură al unui procuror pentru a cere demiterea Guvernului. Mai mult, acesta i-a ameninţat cu dosare penale dacă organizează proteste de stradă în ziua moţiunii. 

 

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE