Home Eveniment Unul dintre cei mai cunoscuţi chirurgi s-a sinucis. Nimeni nu ştie ce...

Sursa Foto: Captura Antena 1

Unul dintre cei mai respectaţi chirurgi din zona Moldovei, Augustin Ilieş, a fost găsit spânzurat luni, în locuinţa sa din municipiul Vaslui. O femeie este cea care a găsit trupul medicului şi a sunat la 112. Echipajul de Terapie Intensivă Mobilă să salveze viaţa chirurgului însă.

Augustin Ilieş a lucrat peste 30 de ani în Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui şi cel care a pus bazele Secţiei de Ortopedie Pediatrică. În luna februarie, el ceruse ieşirea anticipată la pensie, însă ulterior s-a răzgândit. Solicitarea sa de reluare a activităţii fusese aprobată de conducerea spitalului.

“Cererea dumnealui a fost supusă discuţiilor în cadrul şedinţei Comitetului Director al spitalului şi a fost aprobată. Nu pot comenta în aceste momente nimic referitor la decesul domnului doctor. Este un moment dificil”, a declarat pentru AGERPRES managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Augustin Ilieş a fost membru al Societăţii Române de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică, membru fondator al Societăţii Balcanice de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică şi membru al Societăţii Europene de Urologie Pediatrică. El a publicat pe parcursul carierei zeci de lucrări ştiinţifice de specialitate.

În urmă cu şase ani, chirurgul Augustin Ilieş a realizat în premieră în judeţul Vaslui, o intervenţie chirurgicală pe cord deschis, în cazul unui copil care fusese înjunghiat în inimă. În anul 2009, Augustin Ilieş a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Vaslui.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE