Home Eveniment Unul dintre patronii de la Colectiv rămâne după gratii de Crăciun. Ceilalți...

Sursa Foto: România TV

Alin George Anastasescu, unul dintre patronii de la Colectiv, rămâne după gratii. Judecătorii Tribunalului București au decis să refuze cererea de arest la domiciliu. Inițial, Judecătoria Sectorului 4 a fost de acord cu eliberarea, însă procurorii s-au opus și au făcut recurs care s-a judecat chiar în Ajunul Crăciunului.

Ceilalți doi asociați se află deja în arest preventiv, însă, Anastasescu a depus cererea de eliberare mai târziu.

Pe 21 decembrie, tot Tribunalul București a decis schimbarea măsurii preventive pentru ceilalți doi patroni ai clubului Colectiv, Costin Mincu şi Paul Cătălin Gancea.

patroni colectiv

Sursa foto: Evz.ro

Paul Gancea, Alin George Anastasescu și Costin Mincu au fost arestați preventiv pe 3 noiembrie, ei fiind acuzați de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă după tragedia din 30 octombrie.

Acuzațiile procurorilor pentru patronii de la Colectiv

După ce numărul victimelor a crescut, anchetatorii au extins acuzațiile pe numele patronilor de la Colectiv. De asemenea, averea acestora a fost pusă sub sechestru.

Celor trei acționari li se impută că nu au luat toate măsurile pentru creșterea siguranței în club. Nu aveau autorizații de la ISU, nu au fost suficiente căi de ieșire, au permis să intre sute de oameni în plus față de capacitatea maximă declarată, de 80 de persoane, și au o responsabilitate, spun procurorii, și pentru că în spațiul închis s-au aprins artificii.

Incendiul s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spaţiul respectiv au încurajat şi permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă, precum şi desfăşurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condiţiile amenajării interioare improprii unor astfel de activităţi, caracterizate prin existenţa unor materiale uşor inflamabile, montate cu încălcarea dispoziţiilor legale şi pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor şi pentru izolare fonică pe stâlpii de susţinere, pereţi si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinţa morţii şi vătămării corporale a mai multor persoane aflate în club, arată un comunicat al Parchetului General.

În același dosar, Daniela Niţă, administratorul firmei care a furnizat artificiile din clubul Colectiv, directorul societăţii, Cristian Niţă, şi pirotehnicianul Viorel Zaharia, se află în arest la domiciliu, după ce instanța a prelungit pe 10 decembrie măsura preventivă luată în cazul celor trei.

Pe de altă parte, inspectorii ISU Antonina Radu şi Petrică George Matei, au fost deja trimişi în judecată sub acuzaţia de abuz în serviciu pentru că au permis funcţionarea clubului Colectiv, deşi ştiau că nu are aviz şi autorizaţie de securitate la incendiu.

Număr decedaților după incendiul de la Colectiv a ajuns la 63.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE