Home Social UPDATE Câți studenți au plecat acasă cu trenul ca să voteze duminică

studenți
Sursa Foto: Facebook

Peste 29.000 de bilete de tren gratuite pentru elevi și studenți au fost emise până vineri seară de CFR Călători, au anunțat oficialii companiei, 13.000 dintre acestea fiind eliberate în București, au anunțat reprezentanții companiei.

Gara de Nord din Capitală a fost luată cu asalt încă de vineri după-amiază de tineri, dornici să ajungă în localitatea de domiciliu.

Din această cauză s-au format cozi uriașe, în condițiile în care, potrivit CFR Călători, toate casele de bilete au fost deschise.

Noi funcţionăm la capacitate maximă în Gara de Nord. Toate cele 23 de case de bilete sunt funcţionale. Sunt cozi, e adevărat, dar eu mă bucur şi sper ca toţi aceşti studenţi să şi voteze, a spus purtătorul de cuvânt al companiei, Alina Predescu, pentru Agerpres.

Tinerii au fost îndrumați, de asemenea, către automatele de bilete.

Oficialii CFR Călători recomandă elevilor şi studenţilor să-şi planifice din timp detaliile şi pentru călătoria de întoarcere, astfel încât, în momentul achiziţionării legitimaţiilor de călătorie, să ştie când doresc să se întoarcă, pentru ca timpii de aşteptare la rând să se scurteze cât mai mult posibil.

Rugăm elevii şi studenţii să îşi planifice şi călătoria de întors, adică în momentul în care ajung la casa de bilete să ştie cu ce tren se întorc, astfel încât durata de achiziţionare a biletului să se scurteze cât mai mult, pentru că, în conformitate cu ordonanţa dată de Guvern, pe biletul de călătorie trebuie să trecem atât datele din cartea de identitate, cât şi pe cele din carnetul de student, adică CNP-ul, iar acest lucru ia timp. Este o procedură care necesită un pic de timp. Dacă mai stă şi studentul să se gândească la casă cu care tren se întoarce…, a explicat Alina Predescu.

Elevii şi studenţii care au drept de vot pot circula gratis cu trenul în perioada 8-12 decembrie, din localităţile în care studiază către cele de domiciliu şi retur.

Gratuitatea este valabilă cu trenurile Regio şi InterRegio, clasa a II-a.

Biletul de călătorie se eliberează de la casele de bilete ale staţiilor de cale ferată şi agenţiilor de voiaj, în baza actului de identitate şi a carnetului de elev/student vizat pentru anul şcolar/universitar în curs, sau a adeverinţei care atestă calitatea de elev/student, fiind obligatorie procurarea în acelaşi timp a biletului atât pentru dus (spre localitatea de domiciliu), cât şi pentru întors (dinspre localitatea de domiciliu). Călătoria de întoarcere se va efectua în zilele de 11 sau 12 decembrie, precizează Agerpres.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE