Home Extern UPDATE O româncă şi unul dintre copiii ei, salvaţi de sub hotelul...

Sursa Foto: libertatea.ro

UPDATE: Românca dată dispărută după avalanşa care a distrus Hotelul Rigopiano, situat chiar pe pârtia Gran Sasso, Abruzzo, a fost salvată de echipajele de intervenţie, după mai bine de 30 de ore printre dărâmăturile clădirii, anunţă presa italiană.

Citeşte mai multe aici: MIRACOL Românca şi unul dintre copiii săi, dispăruţi în hotelul distrus de avalanşă, au fost salvaţi – VIDEO

El era bucătar, însă nu lucra chiar în acel hotel. A reuşit să se salveze pentru că, înainte de avalanşă, a ieşit din hotel şi s-a dus la maşină.

 “Soția și cei doi copii ai mei sunt sub dărâmături. Îmi fac griji pentru ei. A venit avalanșa și totul a fost acoperit de zăpadă, însă am reușit să ies. Mașina nu a fost îngropată sub nămeți, așa că am așteptat sosirea echipelor de salvare”, a spus bărbatul, care se pare că el a fost și cel care a alertat autoritățile. „Am pierdut totul. Soția mea, Adriana, și cei doi copii ai mei,  Ludovica, care are șase ani, și fiul meu,  Gianfilippo, sunt acolo” – a spus Giampiero Parete.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat informaţiile şi a anunţat că operaţiunile de salvare sunt în plină desfăşurare.

În urma avalanșei care a lovit un hotel din localitatea Farindola, în regiunea Abruzzo, declanşată de seismele produse la data de 18 ianuarie 2017, Ambasada României în Italia a primit semnalări conform cărora, la momentul actual, trei cetățeni români (un adult și doi minori) s-ar afla în incinta unităţii de cazare. Ambasada României la Roma a contactat în regim de urgență autoritățile locale, în vederea obținerii de detalii suplimentare. Precizăm că operațiunile de salvare sunt în curs de desfășurare, fiind îngreunate de condițiile meteorologice severe și de daunele produse de avalanșă asupra clădirii, arată comunicatul MAE.

Hotelul Rigopiano este situat chiar pe pârtia Gran Sasso.

Alarma a fost dată de doi turiști care se aflau în zonă și care au sunat la numărul unic de urgență şi au anunţat că mai multe persoane se aflau îngropate sub dărâmături și sub zăpadă.

Serviciile de urgență au pornit încă de miercuri seară spre locul incidentului, însă au reuşit să ajungă abia după aproximativ zece ore, din cauza viscolului foarte puternic.

Primii care au reuşit să răzbească au fost salvatorii pe schiuri, în spatele lor aflându-se o coloană de echipe de intervenție, a căror cale este deschisă de echipaje speciale de deszăpezire.

Cei doi turişti care anunţaseră tragedia au reuşit să se refugieze într-un autoturism, unde au fost găsiţi de salvatori. Oamenii au avut nevoie de îngrijiri medicale, din cauza frigului, unul dintre ei aflându-se în hipotermie.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE