Home Eveniment Urmărire ca-n filme după traficanţi de ţigări

Sursa foto: Wikimedia

Peste 20.000 de pachete de ţigări au fost descoperite de poliţişti şi procurorii DIICOT în Vrancea, la o grupare de contrabandişti. De asemenea, la percheziţii au fost ridicate trei maşini de lux, peste 300.000 de lei şi peste 30 de telefoane mobile, anunţă Poliţia Română.

28 de percheziţii au avut loc în Focşani, Galaţi, Oneşti, Adjud, Fălticeni, Bârlad şi Vicovul de Sus, pentru prinderea membrilor reţelei.

Traficanţii au încercat să scape de poliţişti

Operaţiunea a început de fapt în noaptea de luni spre marţi, când poliţiştii au prins în flagrant trei traficanţi în timp ce vindeau ţigări de contrabandă în Adjud. Cei trei au încercat să fugă cu o maşină, ocolind filtrul poliţiştilor, care au fost nevoiţi să tragă trei focuri de avertisment. Doi dintre cei în cauză au fost prinși,  cea de-a treia persoană fiind căutată în continuare.

Anchetatorii au stabilit că ţigările ar fi fost preluate de cei doi membri ai grupării, în judeţul Suceava, apoi ar fi fost transportate, cu autoturismul, pe raza municipiilor Focşani şi Adjud şi predate altor persoane implicate, pentru a fi comercializate.

Ulterior, o mare parte a ţigărilor ar fi fost vândute în pieţele din Focşani şi Adjud, iar celelalte în Oneşti şi Galaţi.

Astfel, grupul infracţional ar fi preluat şi valorificat peste 1.200.000 de ţigarete provenite din Ucraina.

Prejudiciul cauzat este de peste 740.000 de lei.

Imagini de la percheziţiile la traficanţi

MEMBRII UNEI GRUPĂRI SPECIALIZATE ÎN CONTRABANDĂ CU ŢIGĂRI, REŢINUŢIPoliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Vrancea au ridicat peste 432.000 de ţigarete de contrabandă, 328.000 de lei şi peste 30 de telefoane mobile de la membrii unei grupări infracţionale specializate în contrabandă cu ţigări. / Au fost indisponibilizate 3 autoturisme de lux, iar 4 persoane au fost reţinute.La data de 27 aprilie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi cei ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, au efectuat 28 de percheziţii în Focşani, Galaţi, Oneşti, Adjud, Fălticeni, Bârlad şi Vicovul de Sus, pentru destructurarea unei grupări infracţionale, specializată în contrabandă cu ţigări.În urma percheziţiilor, au fost ridicate 432.220 de ţigarete fără timbru de accizare sau cu timbru de accizare emis de autorităţile ucrainene, 328.000 de lei şi peste 30 de telefoane mobile folosite de cei în cauză. Au fost indisponibilizate trei autoturisme de lux. Ştirea completă o puteţi găsi aici:http://www.politiaromana.ro/ro/stiri/membrii-unei-grupari-specializate-in-contrabanda-cu-tigari-retinuti

Posted by Politia Romana - www.politiaromana.ro on 28 Aprilie 2015

Sursa video: Poliţia Română

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 432.220 de ţigarete fără timbru de accizare sau cu timbru de accizare emis de autorităţile ucrainene, 328.000 de lei şi peste 30 de telefoane mobile folosite de cei în cauză. Au fost indisponibilizate trei autoturisme de lux.

4 dintre membrii grupării au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi, în cursul zilei de astăzi,  magistraţilor de la Tribunalul Vrancea, cu propunere de arestare preventivă.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul structurilor Poliției Române de de combatere a criminalității organizate din Bacău şi Suceava, de la IPJ Galați şi de la IPJ Vrancea.

De asemenea, la activități au participat jandarmi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi de Serviciul Român de Informaţii.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE