Home Politică Va fi sau nu referendum? Ce răspund Grindeanu şi Dragnea la solicitarea...

Şefii celor două Camere ale Parlamentului, dar şi premierul Sorin Grindeanu nu au răspuns încă, oficial, la solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de a organiza un referendum. Însă, în spaţiul public, aceştia şi-au lansat deja poziţia faţă de posibilitatea consultării românilor.

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, anunţă că nu a citit încă scrisoarea primită de la Cotroceni, pentru că nu a ajuns marţi la serviciu, dar susţine că nu se va grăbi să susţină organizarea unui referendum înainte de a vedea “care este oportunitatea”.

“Lăsați-mă s-o văd și să discutăm cu colegii din Parlament. Trebuie să vedem întâi care este oportunitatea, pentru că da, (…) toți susținem această luptă anticorupție, dar ce se întâmplă dacă nu vin oamenii la vot și referendumul nu e validat? Înseamnă că (…) românii nu susțin lupta anticorupție? Nu-mi dau seama cum a gândit-o președintele. Dar sper să nu fie parte din acest război despre care se vorbește. Din partea noastră nu este niciun război, nu întreprindem absolut nimic împotriva președintelui. Încercăm să ne ținem actul de guvernare cât putem. Dacă va continua dumnealui sistemul cu atacul sau amenințările împotriva noastră, o să vedem ce facem atunci“, a afirmat şeful PSD.

Premierul Grindeanu l-a atacat pe preşedinte, care şi-a dat seama că nu poate fi organizat un referendum privind graţierea, aşa cum a anunţat iniţial.

“Am primit şi eu hârtia de la Administraţia Prezidenţială. Ce mi se pare ciudat, faţă de ce am văzut aseară, în anunţ, că nu se foloseşte termenul de graţiere. Probabil şi-a dat seama domnul preşedinte că nu e legal“, a declarat prim-ministrul.

Dacă se va organiza referendumul, românii vor fi chemaţi să răspundă cu “da” sau “nu” cu privire la “continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice”.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE