Home Economic Val de revoltă la adresa Lidl, după ce un polonez a dezvăluit...

Lidl
Sursa Foto: Wikimedia

O postare a unui client, care se recomandă a fi cetățean polonez, pe pagina oficială de Facebook a lanțului de magazine Lidl, a stârnit comentarii acide în mediul online din partea cumpărătorilor.

Bună, Lidl! Ai FOST magazinul meu preferat din Polonia. Prețurile sunt bune, calitatea o bate pe cea de la Biedronka (polonezii vor înțelege), dar îmi displace profund ce faci în România. Ieri, un prieten din Polonia mi-a spus că organizezi Săptămâna Franceză (perioadă în care prețurile la produse din Franța sunt promoționale – n.r.) cu produse și prețuri bune. M-am decis să verific și eu. Știu că prețurile din România sunt în general MAI MARI decât cele din Polonia la multe și multe produse (în special la cele de bază precum lapte, pâine și carne), dar NICI CHIAR AȘA! Ai două EXEMPLE de produse cu diferențe de preț de 50% între România și Polonia! Poți să îmi explici, te rog, cum este posibil ca oamenii să plătească MAI MULT, când ei câștigă MAI PUȚIN? PS: Un leu echivalează cu 1 zlot (Bine, este 0,9571 zloți), este postarea care nu mai poate fi găsită acum pe pagina supermarketului.

 

Lanțul de magazine Lidl a reacționat, sub forma unor comentarii la postările clienților pe pagina sa de Facebook, la acuzațiile potrivit cărora prețurile practicate de magazinele din România sunt mult mai mari decât cele din alte state europene. Scandalul a izbucnit de la postarea unui client, care se recomandă a fi cetățean polonez, nemulțumit de diferențele de preț dintre magazinele din țara sa și cele din România sunt foarte mari.

În primul rând, dorim să vă asigurăm că prețurile și calitatea produselor pe care le oferim zilnic clienților noștri sunt foarte importante pentru noi. Stabilirea prețului unui produs este un proces complex, ce ia în calcul nu doar costurile de producție, ci și o serie de alte costuri adiționale (transport si logostica, cantitatea comandată, depozitare, cadru legislativ etc.). Nu putem comenta strategia de stabilire a prețurilor în Polonia. Suntem transparenți în ceea ce privește prețurile produselor și am dovedit acest lucru în timpul reducerii TVA, când le-am comunicat direct clienților avantajul reducerii TVA, este poziția Lidl. 

Reprezentanții supermarketurilor afirmă că exemplul postat de cetățeanul polonez nu poate fi generalizat pentru produsele oferite de Lidl.

Articolul la care faceți referire și care a preluat mesajul unui client Lidl atât din Polonia, cât și din România generalizează pe baza comparației unor produse din cadrul Săptămânii Franțuzești lăsând impresia eronată că prețurile tuturor produselor în România sunt mai mari decât în Polonia. Pentru că este adusă în discuție valoarea TVA din Polonia, dorim să clarificăm faptul că în Polonia exista o grilă de TVA în 3 trepte: 23% , 8 % pentru anumite produse alimentare și medicale și 5% pentru produsele alimentare de bază, se arată în poziția celor de la Lidl.

Zeci de postări au urmat pe pagina Lidl, în care clienții critică dur politica de prețuri a retailerului.

AM FOST CLIENTUL VOSTRU FIDEL!!! acum dupa ce am vazut diferenta de preturi pe care o practicati in Polonia si cele din Romania ma voi reorienta si voi anunta toti prietenii mei in numar de 1600 de ceea ce faceti, scrie un utilizator.

Desi eram client fidel al Lidl, am hotarat sa-mi fac cumparaturile din alta parte… Anuntati-ma cand nu o sa ma mai jefuiti!…, este mesajul unui alt client.

Nu stiu cum se face ca desi avem cele mai mici salari din europa, la noi la Lidl sunt cele mai scumpe. Spre exemplu un compresor care la noi costa peste 500Lei in restul tarilor cum ar fi Franta, Austria si Germania era doar 89 Euro. In toate tarile cornuri la punga albastra care are 5 cornulete mici sunt la 89 Centi- 99Centi, la noi costa peste 5Lei. Iar sucul care era la 0.95 Bani si care era foarte bun,acuma l-au inlocuit cu un suc vai de el, tot la acelasi pret. Traiasca Lidl Romania! – concluzionează un alt user.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE