Home Politică Vanghelie face gestul lui Udrea, în faţa unuia dintre foştii apropiaţi ai...

Marian Vanghelie a fost surprins joi pe holurile Curţii de Apel Bucureşti în timp ce imita gestul misterios al Elenei Udrea, făcut la începutul lunii februarie în Parlament, când deputaţii au admis cererea de arestare a sa.

Fostul primar al sectorului 5 a dus degetul la nas, conspirativ, într-o discuţie pe care o avea cu avocatul său, la ieşirea din sala de judecată. Interesant este însă faptul că avocatul Cristian Ene a fost şi apărătorul lui Traian Băsescu în mai multe dosare penale, printre care şi dosarul “Flota”. Ene a fost de asemenea reprezentantul PDL în Biroul Electoral Central în perioada în care partidul era controlat de Băsescu, Udrea şi Emil Boc.

Semnificaţia gestului nu a fost niciodată explicat pe deplin de Elena Udrea. Întrebată, după ieşirea din închisoare, despre acest lucu, Udrea a recunoscut doar că era vorba despre un mesaj.

Este un gest privat. Era pentru o persoană foarte dragă mie, care însemna că sunt bine. Am primit un mesaj în timp ce eram acolo, iar gestul însemna că l-am citit, nu pot răspunde, dar sunt bine. Era un gest pe care îl practica, ca să știe că sunt bine, a spus Udrea.

Sursa foto: Ora de Sibiu

Sursa foto: Ora de Sibiu

Elena Udrea a fost suprinsă pentru prima dată făcând acest gest pe 9 februarie, după discursul pe care l-a susţinut în plenul Camerei Deputaţilor, când încerca să îşi convingă colegii să nu accepte cererile DNA privind arestarea sa. Nu a avut succes însă, toate solicitările procurorilor fiind admise. Câteva zile mai târziu, Udrea a repetat gestul, în timp ce era dusă în cătuşe în faţa judecătorilor de la Curtea Supremă.

Presa a speculat că gestul ar putea fi unul de ameninţare, dar şi unul prin care îi asigură pe partenerii săi că va păstra tăcerea în privinţa eventualelor ilegalităţi pe care le cunoaşte. Ipotezele au fost alimentate de faptul că şi interlopul Nuţu Cămătaru fusese fotografiat în aceeaşi ipostază.

Sursa foto: Adevarul

Sursa foto: Adevarul

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE