Home Politică Verestoy Attila a ajuns la şaptelea mandat consecutiv. Singurul parlamentar care nu...

Verestoy Attila
Sursa Foto: activenews.ro

Senatorul Verestoy Attila, candidat pe prima poziţie a listei UDMR pentru Senat în judeţul Harghita, a obţinut un nou mandat în urma alegerilor din 11 decembrie, fiind cel mai longeviv parlamentar, singurul prezent în Legislativ fără întrerupere, din 1990, scrie Agerpres.

Verestoy Attila a declarat luni, pentru AGERPRES, că în urma numărătorii parţiale a voturilor, UDMR a obţinut în mod direct, în Harghita, un mandat de senator şi patru de deputat.

Mandatul de senator obţinut în mod direct îi aparţine lui Verestoy Attila, iar cele patru locuri de deputaţi vor fi ocupate de Kelemen Hunor, Korodi Attila, Bende Sandor şi Benedek Zakarias.

În mod direct am obţinut un mandat de senator şi patru de deputat şi din redistribuire cu siguranţă avem al doilea mandat de senator (care va fi ocupat de Tanczos Barna – n.r.) şi este încă în calcule, mandatul al cincilea pentru UDMR, care este nesigur până în momentul în care nu avem toate cifrele pe masă. Este un calcul aritmetic, dar nu se poate până nu avem datele centralizate, a spus Verestoy Attila, care conduce în acest an UDMR Harghita.

Acesta a recunoscut că este singurul care este prezent în Parlament din 1990 şi a declarat că de la noii deputaţi şi senatori aşteaptă stabilitate, reforme structurale dar şi dezvoltare economică.

În primul rând aştept stabilitate pentru că un guvern care e susţinut de o largă majoritate poate să ofere, într-adevăr, o coerenţă legislativă şi o bună activitate a Executivului. Mă aştept să pornim reformele structurale în sănătate, în învăţământ, probleme cheie pentru viitorul acestei ţări. La fel, îmi doresc ca, într-adevăr, să avem o regândire a dezvoltării pe infrastructură, mai ales în Transilvania, care a lăsat mult de dorit. Avem probleme care trebuie remediate urgent privind alocările pentru localităţile care sunt subdezvoltate (…). Trebuie să creăm locuri de muncă şi pentru asta trebuie să stimulăm nu numai prin declaraţii, dar şi prin măsuri legislative şi ale Executivului, industria autohtonă. Cred că, mai ales în zona noastră, este foarte bine dacă ne aplecăm cu un sprijin gândit şi o strategie pentru micii producători agricoli, pentru fermele familiale, a declarat Verestoy Attila.

Verestoy Attila se află la al şaptelea mandat consecutiv de senator, la care se adaugă perioada cuprinsă între 1990 şi 1992 când, de asemenea, a fost prezent în Parlamentul României, aminteşte Agerpres.

Numele lui Verestoy Attila a fost legat în ultimii ani de mai multe scandaluri, în special referitoare la defrişarea pădurilor. De altfel, Traian Băsescu l-a numit pe acesta, în 2015, “Drujba lui Dumnezeu” şi a susţinu că acesta a avut interese majore în problema defrişărilor.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE