Home Politică Veste fabuloasă pentru Marian Vanghelie. Ce au decis judecătorii de la Curtea...

Sursa Foto: romaniatv.net

Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a primit două zile libere pentru a asista la nașterea fetiței sale. Vanghelie a solicitat miercuri judecătorilor de la Curtea de Apel București permisiunea de a merge joi și vineri la spital cu Oana Niculescu Mizil, pentru a asista la nașterea fetiței sale.

De altfel, Vanghelie a recunoscut, înainte de decizia judecătorilor, că este emoționat:

 “În fiecare zi sunt emoționat. Am început să gândesc altfel, dar să și trăiesc altfel, pentru că viața te surprinde încontinuu (…) Dacă este nevoie schimb și pampers. Am căpătat experiență, sunt pregătit pentru orice. Dacă mâine dimineața îmi dau voie, merg împreună cu Oana la spital. (…) O să rămâneți surprinși, o să vedeți de acum încolo un al Marian Vanghelie, mult mai complicat și mai inteligent“, a spus el.

Vanghelie a mai cerut, la jumătatea lunii august, să fie scos de sub arestul la domiciliu, din același motiv, dar instanța a decis, la acel moment, că primarul suspendat al Sectorului 5 trebuie să rămână sub arest.

Marian Vanghelie, condamnat definitiv în Marian Vanghelie se află în arest la domiciliu de pe 10 iulie când a fost eliberat din închisoare după patru luni de arest preventiv.

Primarul suspendat al Sectorului 5 este acuzat de nouă infracțiuni de luare de mită, nouă infracțini de abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani.

Potrivit rechizitoriului, Marian Vanghelie a primit aproximativ 30,5 milioane de euro drept comisioane pentru atribuirea unor contracte de achiziții publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru cât și pentru a dispune efectuarea plății lucrărilor aferente acestor contracte. Valoarea totală a acestor contracte, derulate în perioada 2006-2014, este de aproximativ 738.019.000 de lei, mai arată procurorii.

Concret, foloasele solicitate și primite de Marian Vanghelie de la Marin Dumitru au constat în bani, contracte încheiate cu societăți controlate de edilul sectorului 5,  două vile date unei persoane indicate de către Vanghelie sau achitarea cheltuielilor prilejuite de campaniile electorale.

De asemenea, mai arată procurorii, Vanghelie a mai primit ceasuri de lux, sponsorizări pentru manifestări publice organizate de primarul sectorului 5 sau bani pentru susținerea unui candidat la alegerile parlamentare.

Tot cu banii de la Marin Dumitru, Vanghelie a participat la petreceri private sau a renovat imobile și magazine care aparțineau cercului său de apropiați.

Procurorii arată că în schimbul acestor bani și servicii, Marian Vanghelie a încheiat cu firmele controlate de Marin Dumitru, contracte de achiziții publice la prețuri mult mai mari față de valoarea reală a serviciilor prestate. În acest fel, costurile reale de execuție a lucrărilor și implicit valoarea efectivă a acestor lucrări au fost de cel mult 60% din valoarea contractelor ceea ce a dus Primăriei Sectorului 5 un prejudiciu de 295.207.000 de lei, adică peste 65 de milioane de euro.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE