Home Sport Veste uriaşă pentru Simona Halep

Sursa Foto: Facebook

Una rece, alta caldă pentru Simona Halep. După înfrângerea din primul tur, de la MUTUA OPEN MADRID, locul doi în clasamentul mondial era incert. Anul acesta Simona avea de apărat 650 de puncte WTA, după ce în 2014 a jucat finala. După eliminarea din primul tur, a pierdut aceste puncte. Însă, vestea bună pentru Simona Halep a venit astăzi. Maria Sharapova nu a reuşit să se califice în finală, iar Simona rămâne pe poziţia a doua a podiumului mondial de tenis. Doar dacă se califica în finală, Sharapova putea reveni pe locul 2 mondial. Şi rusoaica pierde puncte, pentru că anul trecut a câştigat finala la Madrid.

sharapova mariaAstăzi, Maria Sharapova a pierdut meciul disputat în faţa conaţionalei Svetlana Kuzneţova, locul 29 WTA. Sharapova nu a putut să se impună. Partida s-a încheiat după două seturi adjucate de Kuzneţova, cu 6-2, 6-4.
Pentru Svetlana Kuzneţova nu este pentru prima oară când câştigă în faţa Mariei Sharapova. A mai învins-o în alte patru întâlniri. În 2007, Kuzneţova a ocupat locul 2 mondial şi are în portofoliu două Grand Slem-uri, la Roland Garros şi US Open.
Maria Sharapova rămâne şi în următoarea săptămână locul 3 mondial. Ea nu a mai reuştit să revină pe prima poziţie în clasamentul mondial din 2005, când era cea mai bună jucătoare a lumii.

Vestea menţinerii pe locul 2, în clasamentul WTA, are o relevanţă pentru Simona Halep, mai ales prin menţinerea ei ca favorită numărul 2 în următoarele competiţii. La turneul de la Roma, care începe pe 11 mai, în cazul unei evoluţii bune, ar urma să o întâlnească pe Serena Williams abia în finală.

Ieri, pe pagina ei de facebook, Simona îşi anunţa fanii că este pregătită pentru Foro Italico şi este nerăbdătoare să ajungă la Roma. Simona Halep este într-o formă bună, iar zgura este suprafaţa ei preferată de joc, pentru că îi oferă o viteză de reacţie excepţională, iar ea este una dintre cele mai rapide jucătoare de tenis din lume.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE