Home Economic Veşti bune pentru milioane de români. Klaus Iohannis a promulgat legea

taxe
Sursa Foto: jurnalul.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care scuteşte pensionarii de la plata CASS şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei, a anunţat Administraţia Prezidenţială, citată de Agerpres.

Mai exact, este vorba despre actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal şi pentru modificarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

După analiza pe care am făcut-o şi după discuţia pe care am avut-o astăzi, am decis să promulg această lege în zilele următoare, preciza preşedintele miercuri, la Palatul Cotroceni.

Camera Deputaţilor a adoptat săptămâna trecută, în calitate de for legislativ decizional, modificarea Codului fiscal pentru scutirea pensionarilor de la plata contribuţiei asigurărilor sociale de sănătate şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei.

Potrivit articolelor adoptate, venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 2.000 lei. De asemenea, CASS va fi suportată din bugetul de stat, precizează Agerpres.

Ministerul Muncii preciza, la începutul acestei luni, că în evidența Casei Naționale de Pensii Publice, în luna ianuarie 2017 sunt înregistrate 1.286.149 de persoane cu venituri din pensii în cuantum mai mic de 2.000 lei, care plătesc impozit.

Valoarea lunară a impozitului plătit de aceștia este de 62.173.206 lei, reprezentând 53.4% din valoarea lunară totală a impozitului, în sumă de 116.515.131 lei.

Impozitul mediu lunar este de 48 lei.

Potrivit aceloraşi surse, în luna noiembrie existau 3.835.000 de pensionari.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE