Home Eveniment Viața unui om costă 60 de mii de euro. Atât trebuie să...

Sursa Foto: captură Monitorul de Suceava

Urmaşii unei tinere care a sfârşit tragic într-un accident rutier ce a avut loc în 2012 la Horodnicul de Sus, județul Suceava, vor încasa despăgubiri materiale şi morale de aproximativ 60.000 de euro.

Aşa a decis Judecătoria Rădăuţi, în latura civilă a dosarului în care un bărbat din municipiul Rădăuţi a fost judecat pentru ucidere din culpă după ce a provocat un accident rutier cu doi decedaţi, printre care şi soţia sa, în timp ce rula cu 168 de kilometri la oră.

Astfel, părinţii fetei vor încasa câte 20.000 de euro fiecare, iar pe lângă despăgubirile morale, familia decedatei va primi şi 26.000 de lei, daune materiale legate de cheltuielile de înmormântare şi contravaloarea autovehiculului distrus. Banii ar urma să fie achitaţi de asigurătorul cu care avea contract șoferul vinovat, însă firma de asigurări mai poate încerca o diminuare a daunelor pe care trebuie să le achite, dacă va face apel.

În ceea ce priveşte latura penală, inculpatul a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare.

Până să se ajungă aici însă ancheta a fost una controversată. Inițial, Beniamin Nistor, bărbatul care a provocat accidentul, a fost găsit nevinovat pentru că tânăra ucisă ar fi ieșit cu mașina de pe un drum secundar și nu a acordat prioritate.

Decizia a fost însă dată peste cap de viteza cu care mergea șoferul. Din expertizele făcute în dosar a reieşit că Nistor rula cu o viteză estimată de 168 de km/h. Așa că, potrivit anchetatorilor, nu se poate vorbi de neacordare de prioritate în condiţiile vitezei excesive cu care rula bărbatul. Practic, în condiţii normale, tânăra ar fi avut timp să se încadreze pe drumul cu prioritate şi nu avea cum estima cât de repede se apropie bolidul care i-a adus moartea, scrie Monitorul de Suceava.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE