Home Politică Victor Ponta ar putea fi audiat în Parlamentul European

Europarlamentarul Cristian Preda a cerut Parlamentului European să îl audieze pe premierul Victor Ponta. După părerea eurodeputatului independent, Ponta ar trebui să dea socoteală pentru criza politică în care se află România.

“Am cerut deja în această dimineaţă ca Parlamentul European să discute criza politică din România în sesiunea care începe chiar diseară. Eu cred că în condiţiile de deficit democratic din Parlamentul României se impune audierea lui Victor Ponta în Parlamentul European. Eu zic că trebuie să dea socoteală şi, luând în seamă acest deficit în sistemul politic românesc, soluţia e, după părerea mea, europeană. În primul rând, sper ca această solicitare a mea să fie aprobată, se va discuta în această după-masă (…) şi pe urmă, dacă e acceptată, premierul e chemat în plenul de la Strasbourg, pentru a explica de ce produce criza politică la care asistăm.”, a spus Preda la RFI.

În opinia lui Cristian Preda, în cazul în care Victor Ponta nu se retrage din prima linie, România va avea mult de suferit.

”Audierea trebuie făcută pentru a clarifica dacă România respectă sau nu criteriile politice asociate unui regim funcţional, unui stat de drept şi sigur că asta va avea impact, dacă Victor Ponta nu face un pas înapoi, asupra menţinerii MCV, asupra marginalizării României. Să nu ne închipuim că există doar costuri interne pentru criza pe care o întreţine Victor Ponta, există costuri externe foarte serioase.”, a precizat europarlamentarul.

Reacţia Cristian Preda vine după ce premierul Victor Ponta a fost pus sub urmărire penală pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul de corupţie de la companiile energetice Turceni şi Rovinari privind încheierea unor contracte de asistenţă juridică, iar preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia.
La rândul său, șeful Executivului a declarat că nu își dă demisia și că Parlamentul este cel care va decide viitorul său.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE