Home Politică Victor Ponta, atac dur la PNL: “Tupeu și minciună fără margini”

ponta
Sursa Foto: PSD

Premierul Victor Ponta a lansat duminică un atac dur la adresa liderilor PNL, pe care îi acuză că dau dovadă de tupeu și că îi mint pe români. Nemulțumirea lui Ponta pleacă de la ieșirile publice ale liberalilor, care s-au plâns că Guvernul nu organizează alegeri parlamentare pentru locurile rămase vacante. Premierul susține că, și în acest caz, ca și pe tema Codului Fiscal, PNL dă dovadă de ipocrizie.

Mai simplu – ca și la Codul Fiscal întâi votează ceva și pe urmă spun la televizor exact invers :
– au votat în unanimitate noile legi elctorale (alegeri locale si parlamantare) prin care se reglementează clar că se aleg pe listă președintii de CJ și parlamentarii / pentru locurile vacante nu se mai fac alegeri parțiale, iar legile anterioare sunt abrogate!
– președintele Iohannis promulga imediat legile si situatia juridica este foarte clara
– PNL ( care a initiat si votat legile) face plangeri penale contra Guvernului ca de ce nu organizeaza alegeri partiale / normal ca procurorii le resping plangerile penelistilor tocmai in baza legilor elaborate si votate de penelisti!!!
– incepe atacul public cu injurii si insulte la adresa procurorilor care nu executa ordinele PNL ( ei fiind incapabili sa ajunga democratic la guvernare tot insista sa-i aduca procurorii acolo!!) – scrie Ponta. 

Ieșirea publică a lui Ponta are loc în contextul în care Parchetul General a decis să nu înceapă urmărirea penală a premierului, pe care PNL Cluj l-a acuzat de abuz în serviciu. Liberalii au susținut că Ponta că a blocat ilegal organizarea alegerilor parţiale pentru Consiliul Judeţean Cluj. PNL a avut câștig în instanță în trei rânduri pe această temă.

Neînceperea urmăririi penale pe numele lui Ponta a stârnit nemulțumirea liberalilor, care au susținut că acesta ar fi fost protejat de procurorul general, Tiberiu Nițu.

Este cunoscută opiniei publice relaţia între premierul Victor Viorel Ponta şi procurorul reneral Tiberiu Niţu. Relaţia dintre protector şi protejat, de vreme ce domnul Niţu a fost impus la conducerea unei instituţii, esenţială pentru administrarea actului de justiţie, printr-o înţelegere dubioasă cu fostul preşedinte Băsescu. Presa, societatea civilă, oamenii politici au comentat destul pe marginea acestui subiect, a susţinut miercuri deputatul PNL Radu Zlati, într-un comunicat de presă.

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, liberalul Mihai Seplecan, i-a solicitat demisia procurorului general şi a acuzat faptul că deciziile instanţelor nu sunt respectate de procurori.

Tiberiu Nițu a cerut CSM să se sesizeze în urma acestor declarații, iar Inspecția Judiciară verifică acum dacă afirmațiile liberalilor au afectat independența justiției.

Inspecția Judiciară a demarat verificări în dosarul în care premierul Victor Ponta a primit neînceperea urmăririi penale după ce a fost acuzat de abuz în serviciu de liberali pentru că nu a organizat alegeri parțiale în județul Cluj.

Ca urmare a informaţiilor lansate în spaţiul public de către reprezentanţi ai clasei politice referitoare la unele activităţi procedurale desfăşurate de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum şi a sesizării transmise de ministrul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări în legătură cu posibila atingere adusă independenţei procurorilor şi independenţei sistemului judiciar, arată CSM într-un comunicat.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE