Home Politică Victor Ponta cere moţiune de cenzură şi îl atacă dur pe Iohannis

moţiune de cenzură
Sursa Foto: Facebook

Fostul premier Victor Ponta susţine că se impune ca guvernul Cioloş să fie sancţionat printr-o moţiune de cenzură din cauza problemelor cauzate de întreruperea sistemului electronic de achiziții publice SEAP. Într-o postare pe Facebook, Ponta susţine că de vină este “incompetența Guvernului de tehnocrați”.

Ce înseamnă suspendarea Sistemului!? Toate instituțiile publice din România (școli, spitale, primării, alte autorități locale, case de bătrâni, pompieri, CNADNR etc.) dar și cei care eventual doreau să deruleze programe finanțate din fonduri europene au două opțiuni:

1. Nu achiziționează nimic până pe 15 iunie și pun lacătul pe toate aceste instituții – ceea ce clar reprezintă infracțiunea de abuz în serviciu;
2. Achiziționează prin încredințare directă, fără a folosi SEAP – și deci iar sunt pasibili de abuz în serviciu – scrie Ponta.

Fostul premier lansează şi un atac la adresa lui Klaus Iohannis, pe care îl acuză de lipsă de interes.

Doar ca fapt divers, cred că și ofițerii SPP care fac coloana de la București la Sibiu sau care merg cu pistoalele pe bicicletă trebuie să cumpere benzină prin SEAP. Ghinion! Domnule Klaus Iohannis – INCOMPETENȚA UCIDE – și Guvernul Dvs. e profund vinovat de asta! Sau mai bine zis dvs. personal. Nu cred însă că vă interesează prea tare asta cât timp avioanele și cazările dvs. în străinătate nu sunt achiziționate prin SEAP! – acuză Ponta.

Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice a anunţat joi că Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice nu va fi funcţional, până pe 15 iunie, din cauza unor disfuncţionalităţi de natura tehnică şi operaţională de la nivelul sistemului apărute odată cu intrarea în vigoare a noilor legi în domeniul achiziţiilor publice.

Procedurile care sunt în acest moment în desfășurare, se vor derula fără impedimente, anunţă ANAP. În cazul în care operatorul SEAP va reuși să remedieze disfuncționalitățile din sistem într-un termen mai scurt, atunci repornirea platformei, în vederea inițierii de noi documentații, se va realiza imediat, mai susţine instituţia.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE