Home Politică Anunţul premierului! Soarta Codului Fiscal, după amânarea dezbaterilor

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la ieșirea de la ședința BPN de la sediul PSD, că nu și-a schimbat deloc viziunea asupra proiectului de Cod Fiscal și că ar fi “cel mai fericit” dacă acesta ar fi adoptat în Parlament.

Eu mi-am făcut datoria, am pus pe masa partidelor un cod foarte bun şi sunt convins că până la urmă va fi votat. Eu nu mi-am schimbat părerea. Forma propusă de Guvern, 20% TVA și foarte multe prevederi bune pentru mediul de afaceri. Vreau să avem Cod Fiscal și TVA de 20%. Sunt lucrurile de care avem nevoie. Celelalte lucruri vor fi stabilite de liderii politici. Eu mi-am făcut treaba, am pus pe masa Parlamentului un cod foarte bun. Discuțiile între liderii politici țin proiectul pe loc. Trebuie să se întâlnească. Dacă se ajunge la adoptarea Codului Fiscal așa cum e, sunt cel mai fericit. Poate află și doamna Gorghiu că a votat Codul Fiscal”, a declarat Ponta.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni că o discuţie politică pe Codul fiscal este necesară, punctând că pentru prima oară coaliţia de guvernare se disociază de “heirupismul” premierului Victor Ponta în ceea ce priveşte măsurile guvernamentale.

“Necesitatea unei discuţii politice s-a demonstrat şi prin faptul că astăzi comisiile parlamentare în care PSD are majoritatea au votat împotriva cererii de reexaminare a Codului fiscal, deci a înţelegerii din urma întâlnirii tehnice a partidelor. Cel mai probabil, acelaşi lucru s-ar fi întâmplat şi în plen. Remarc cu satisfacţie că, pentru prima dată, coaliţia se disociază de heirupismul lui Victor Ponta în ceea ce priveşte măsurile guvernamentale. Am încredere că această schimbare de atitudine este doar începutul”, a afirmat Gorghiu.

Întrebat dacă există păreri diferite legate de Codul Fiscal în coaliție, Ponta a explicat că nu este cazul.

Ați văzut vreun lider al Coaliției care a spus altfel? Nu cred. Dacă adoptăm lucruri și facem treabă importantă. Avem un Cod Silvic, avem acum un Cod Fiscal, TVA de 9% la alimente, și atunci au zis că o să fie rău, nu e rău. Scandalul dispare în câteva zile și rămân lucrurile importante. Cele zece întrebări pe care le-am adresat azi sunt foarte importante“, a adăugat Ponta, referindu-se la cele zece întrebări adresate partidelor parlamentare luni.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE