Home Politică ANAT îl invită pe Ponta la Mamaia, după ce premierul a spus...

După vacanța din SUA și Caraibe, premierul Victor Ponta s-ar putea bucura de un alt concediu. De această dată gratis. Asta dacă șeful Guvernului va accepta invitația ANAT de a petrece câteva zile la Mamaia pentru a testa serviciile oferite pe litoralul românesc și să studieze tarifele de cazare.

Însă tot există un preț pentru vacanța propusă premierului. Operatorii din turism vor TVA de 0%.

Îi lansăm invitația să petreacă o săptămână la Mamaia, gratuit, la ce hotel dorește, împreună cu familia, ca să vadă litoralul românesc și prețurile practicate aici. Dacă sunt mai mari decât la Miami, cu această ocazie să scadă și taxele. De acum vrem TVA zero la sută, dacă tot e scump la Mamaia. Trebuie să luăm, evident, măsuri să reducem taxele. – declară Alin Burcea, prim-vicepreședinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, într-un comunicat de presă

Pe de altă parte, agențiile de turism românești recunosc că reducerea TVA la 9% pentru pachetele turistice a dus în acest an la ieftinirea vacanțelor pe litoralul românesc și a impulsionat turismul.

Reducerea TVA la 9% pentru pachetele turistice, care a dus în acest an la ieftinirea vacanțelor pe litoralul românesc, a impulsionat turismul, situație evidențiată în statisticile prezentate de Institutul Național de Statistică. Este însă nevoie de adoptarea mai multor măsuri pentru ca turismul românesc să devină mai competitiv, dar și să ajungă la 6% din PIB, nivelul de potențial estimat de World Tourism & Travel Council în cazul țării noastre, față de 2%, în prezent. – mai arată comunicatul ANAT

Invitația vine după ce premierul Victor Ponta a declarat că unde a fost el în vacanță este un pic mai ieftin decât la Mamaia.

Dacă stau pe banii RA APPS la Neptun e de stânga? Sau dacă merg cu familia şi cu copiii fără să cheltuiesc un leu din bani publici? E o chestiune de propagandă. Bănuiesc că m-au criticat liderii PNL care sunt şi ei în vacanţă în străinătate şi e dreptul lor. Unde am fost eu în vacanţă, e un pic mai ieftin ca la Mamaia, a afirmat Victor Ponta, la România TV.

Victor Ponta s-a aflat timp de o săptămână într-o croazieră în Caraibe, pe vasul de lux Oasis of the Seas. Ambarcaţiunea este considerată un adevărat oraş plutitor, fiind a doua cea mai mare navă de croazieră din lume.

Presa a scris că prețul unui apartament de lux pe Oasis, în momentul în care premierul se afla în croazieră, a fost de aproximativ 5.933 dolari pentru 2 persoane.

Potrivit statisticilor, în primul semestru al acestui an, numărul turiștilor a crescut cu 14 procente față de aceeași perioadă a anului trecut, iar un sfert dintre cei care calcă pragurile hotelurilor și pensiunilor de la noi sunt străini. Nu mai putin de 3,9 milioane de străini au venit în țara noastră în prima jumătate a anului, arată INS.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE