Home Politică Victor Ponta: Mai stăm la guvernare încă 50 de ani

Premierul Victor Ponta prevede o guvernare a PSD-ului de cel puțin 50 de ani dacă PNL-ul alege să facă opoziție doar prin vocea Alinei Gorghiu.

Cel puțin asta reiese dintr-o postare pe Facebook a șefului Guvernului care o ironizează din nou pe Alina Gorghiu după ce aceasta a cerut demisia ministrului Educației.

E clar! Acum m-a lăsat pe mine și l-a luat pe Ministrul Educației! Dna. Gorghiu are idei foarte puține și foarte fixe. Dacă asta înseamnă Opoziție, înseamnă că mai stăm la guvernare 50 de ani! – a scris Victor Ponta, pe rețeaua de socializare

Replica vine în contextul în care co-președintele PNL a cerut plecarea lui Sorin Câmpeanu de la Educație din cauza scandalului legat de admiterea la liceu.

Domnul ministru Câmpeanu ar trebui să cedeze portofoliul Educației dacă nu este capabil să țină în frâu o chestiune care ar trebui să funcționeze ca un ceas – procesul de admitere a elevilor la licee – și dacă nu intenționează să promoveze meritocrația în educație. Neputința domniei sale riscă să marcheze o generație de elevi, să revolte și să nedreptățească tineri care au făcut eforturi pentru a fi admiși la un liceu bun. De altfel, când bătăliile interne și critica opoziției sunt principala ocupație a PSD, e de așteptat ca problemele care țin de guvernare să scape de sub control fără ca nimeni să observe. – a scris Alina Gorghiu pe Facebook

Solicitarea Alinei Gorghiu vine după ce sute de absolvenți de clasa a opta au fost admiși la liceu fără să fie respectate criteriile de admitere.

Ministerul Educației a început cotroale la mai multe județe din țară unde elevii au fost transferați la licee unde media de admitere era mai mare decât cea pe care au obținut-o la examen, după închiderea repartizării computerizate.

Primele trei sute de cazuri au fost descoperite în Suceava și, apoi, pe lista Corpului de Control au intrat județele Prahova, Bihor și Brăila.

Luni voi avea raportul de la Suceava şi probabil joi vom avea raportul de la Prahova, Bihor şi Brăila. În momentul în care vom avea raportul, vom vedea care au fost cererile soluţionate fără a avea bază legală, acele aprobări vor fi anulate, iar cei care au dat aprobări în afara cadrului legal vor suporta consecinţele de rigoare,  a declarat ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, la postul de televiziune B1TV

Ministrul a explicat că suspiciunile au apărut după ce s-a observat că extrem de multe cereri de transfer au fost soluționate favorabil. Câmpeanu spune că doar în județul Suceava sunt 526 de astfel de cereri aprobate.

Am considerat necesar a se verifica legalitatea, spre exemplu la Suceava, 326 de cereri de transfer dintr-un total de 523. Sunt foarte multe cereri soluţionate favorabil. O parte dintre ele au bază legală şi baza legală înseamnă media superioară ultimei medii de la profilul respectiv, din liceul respectiv, înseamnă situaţii medicale speciale, înseamnă gemeni, tripleţi. Metodologia este foarte clară. În condiţiile în care au avut aceste motive, probabil prin documente, înseamnă că transferul a fost făcut legea, a explicat ministrul Educaţiei, conform sursei citate.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE