Home Extern VIDEO: Amanda, o victimă a teroristului din Florida, filma când au început...

Sursa Foto: Facebook

Imagini tulburătoare fac înconjurul lumii, după cel mai sângeros atac armat din istoria Statelor Unite ale Americii. Amanda Alvear, o tânără de 25 de ani, era live pe chat cu prietenii, când în clubul din Orlando s-au auzit primele împuşcături. Ea este una dintre cele 49 de victime ale teroristului din Florida.

Imaginile au fost postat pe Facebook chiar de către fratele ei care, după mai multe apeluri publice, şi-a găsit în cele din urmă sora, însă aceasta se afla printre cei care şi-au pierdut viaţa.

În ultimul filmuleţ înregistrat pe telefonul Amandei, se văd tinerii care petrec, ciocănesc pahare, dansează şi apoi răzbate un sunet asurzitor. Iniţial, mai mulţi tineri au crezut că s-a schimbat brusc ritmul muzicii, că este pur şi simplu o melodie, dar, la scurt timp, Amanda îndreaptă camera spre faţa ei şi afizează o mimică îngrijorată. Se aude şoptind cuvântul “împuşcături”. În acel moment, camera se opreşte.

Sursa video: Brian Alvear via Facebook

Fratele ei, Brian, a aflat că Amanda a mai apucat să răspundă la un telefon şi a anunţat că se află în baie, unde a reuşit să se ascundă, însă, toţi de acolo aveau să fie măcelăriţi. Atacatorul, Omar Mateen, un american de origini afgane, a ucis 49 de oameni şi a rănit peste 50 de persoane, în clubul din Orlando, frecventat de homosexuali. În cele din urmă, a fost şi el ucis.

Amanda voia să devină asistentă medicală şi studia la Universitatea din Sudul Floridei.

Atacul sângeros a fost revendicat de către gruparea Statul Islamic, însă, autorităţile americane susţin că nu au o certitudine că Mateen era un soldat ISIS.

Islamiştii au susţinut că tânărul de 29 de ani a fost chiar un “luptător al Califatului în America”.

omar mateen terorist florida club orlando

Sursa foto: Myspace via Daily Mail

Totuşi, acesta le-a scăpat de mai multe ori printre degete agenţilor FBI. În ultimii trei ani a fost cercetat pentru legături cu teroriştii, dar nu a putut fi dovedit, astfel că a fost lăsat liber. Omar Mateen avea însă dovedite probleme psihice. Soţia şi mama copilului său, în vârstă de doar trei ani, l-a părăsit, după momentele de nebunie şi de violenţă extremă.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE