Home Extern VIDEO: Atacuri teroriste în Indonezia. Cel puțin 6 oameni, uciși

atacuri indonezia
Sursa Foto: uk.reuters.com

Cel puțin șase oameni au fost uciși în mai multe atacuri teroriste ce au avut loc în capitala Indoneziei, Jakarta.

Potrivit autorităților, atacurile au fost comise de posibili militanți ai Statului Islamic și au vizat centrul Jakartei, acolo unde se află palatul prezidențial, sediul ONU dar și mai multe ambasade, și hoteluri.

Conform Reuters, mai multe bombe au explodat, inclusiv într-o cafenea Starbucks, care ulterior a fost luată cu asalt de forţele de securitate.

Poliţia din Jakarta a anunţat că la atac au participat între 10 şi 14 bărbaţi înarmaţi, unii dintre ei continuând să se afle în interiorul unui centru comercial situat în apropierea locului în care au avut loc atacurile.

Prima deflagraţie a avut loc la un post de poliţie din centrul capitalei, iar după explozie, au urmat tiruri de arme şi cel puțin alte șase explozii.

Este evident vorba despre terorism, dar deocamdată nu există indicii că ar avea legătură cu Statul Islamic, a declarat șeful serviciilor de securitate din Indonezia.

Alte deflagrații au avut loc şi în cartierele Cikni, Silpi şi Kuningan, în apropierea ambasadelor Turciei şi Pakistanului.

Autoritățile se așteaptă la noi atacuri

În acest moment, Indonezia se află în stare de alertă și se așteaptă noi atacuri împotriva autorităţilor locale şi a locurilor frecventate de străini.

Urmăriţi-i şi prindeţi-i pe aceşti indivizi şi reţeaua lor. Naţiunea noastră şi poporul nostru nu trebuie să se teamă, nu vom fi învinşi de aceste acte de terorism, a declarat președintele indonezian Joko Widodo.

Indonezia,ce a mai populată ţară islamică şi unde musulmanii reprezintă 88% din cei 250 de milioane de locuitori, a fost ţinta mai multor atacuri comise de radicali islamişti.

Cel mai grav atentat a avut loc în 2002 în insula turistică Bali, şi s-a soldat cu 202 morţi, în majoritate australieni.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE