Home Extern VIDEO: Cât de brutal poate fi un polițist american

Agresivitatea polițiștilor americani este destul de bine cunoscută în toată lumea, însă ce a făcut un om al legii din statul Carolina de Sud întrece orice limită.

O elevă a fost luată pe sus de polițist chiar din clasa în care învăța. Luată prin surprindere, eleva de culoare nici nu pare a ști ce i se întâmplă.

Când a simțit că se împotrivește, polițistul Ben Fields nu a mai ținut cont de nimic și a trântit-o pe tânără cu tot cu banca în care stătea și a târât-o câțiva metri pe podeaua clasei.

Incidentul, care a avut loc la Richland County School, din Spring Valley, a creat noi tensiuni între populația de culoare și albi.

E o nebunie. Am format asociaţia deoarece era atât de evident că părinţii albi aveau acces la cele mai bune oportunităţi pentru copiii lor. Dar suntem o comunitate de părinţi de culoare care doresc să se implice. Problema este larg răspândită, a declarat Stephen Gilchrist, tată a trei băieţi și membru fondator al Richland Two Black Parents Association, un grup format pentru a lupta tocmai împotriva abuzurilor la adresa negrilor.

Departamentul şerifului a deschis o anchetă în acest caz, iar până la finalizarea investigaţiilor  Ben Fields a fost plasat în concediu administrativ.

Polițistul nu este la primul incident de acest fel îndreptat împotriva populației de culoare, arată The Guardian.

Astfel, omul legii a mai fost acuzat în trecut că a atacat o familie de negri cu un spray lacrimogen pentru că ar fi dat muzica din mașină prea tare, iar un alt tânăr a fost arestat și trimis în judecată doar pentru că Ben Fields a bănuit că ar face parte dintr-o bandă criminală.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE