Home Extern VIDEO: Clădire prăbușită într-un cartier select din Roma

roma cladire prabusita
Sursa Foto: ilmessaggero.it

Trei etaje ale unei clădiri dintr-un cartier select din Roma s-au prăbușit în noaptea de joi spre vineri. Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu victime, însă nouăsprezece apartamente au fost distruse.

Oamenii spun că au auzit zgomote ciudate în timpul nopții și au chemat pompierii. Iar printr-un noroc, salvatorii și-au dat seama ce se petrece și i-au evacuat pe locatari înainte să se întâmple o tragedie.

La zece minute după evacuare, clădirea a început să se prăbușească, iar zeci de mașini parcate în apropiere au fost distruse de bucățile de beton care au căzut peste ele.

Polițiștii au închis traficul, iar toate utilitățile, apă, curent, gaze, au fost oprite.

Potrivit primelor informații oferite de autoritățile de la Roma, prăbușirea clădirii a fost cauzată de numeroasele modificări făcute de locatarii clădirii la apartamente.

Zona este una din cele mai scumpe din Roma

Iar un apartament aici nu este chiar ieftin, această zonă din Roma, fiind vânată de oamenii cu bani.

Potrivit unuia dintre locatari care și-a cumpărat recent un apartament în clădire, achiziția l-a costat 1,1 milioane de euro, arată Il Messaggero.

Construcția clădirii a început în 1928 și a fost terminată în 1939, iar potrivit autorităților structura arhitecturală era una specială și nu permitea prea multe modificări ale apartamentelor.

Așa că, spun anchetatorii, a fost de ajuns să se dărâme un perete sau doi dintr-un apartament pentru ca totul să se prăbușească.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE