Home Sanatate VIDEO: Corpul uman aşa cum nu l-am mai văzut niciodată! Animaţii 3D...

Vă mai aduceţi aminte de planşele de la anatomie, care au trecut de la o generaţie de elevi şi studenţi, la alta? Acele lecţii vor intra curând în istorie. În secolul tehnologiei, corpul uman este prezentat în animaţii 3D care sunt disponibile la un click distanţă.

Corpul este prezentat tridimensional, astfel încât elevii ar putea fi fascinaţi de o lecţie de corpul uman virtual. Explicaţiile profesorului pot fi date în detaliu, cu privire la fiecare parte din corp, iar elevii pot urmări până în detaliu chiar şi cum bate inima.

Aplicaţia scoasă pe piaţă de o companie americană a devenit interesantă şi pentru simplii curioşi care vor să îşi studieze corpul. Accesarea ei se face de pe pagina site-ului BioDigital Human şi vă puteţi conecta prin contul de socializare sau prin iniţializarea unui cont nou, special creat pentru această aplicaţie.

Însă, noua tehnologie este cu adevărat revoluţionară pentru studenţii la medicină sau pentru oricine lucrează în domeniu. Planşele vechi ale profesorilor la Facultăţile de Medicină sunt acum depăşite. În sistemul online se pot face configurări. Practic, studentul poate avea propriul schelet uman pe care să facă experimente.

Aplicaţia nu arată doar componentele corpului nostru, ci şi bolile de care putem suferi. Explicaţiile vin pe larg, în funcţie de zona de interes a fiecărui utilizator.

Odată configurat contul, putem să-l personalizăm, fie că suntem doctori sau simple persoane interesate de structura corpului uman cu toate implicaţiile sale.

De pildă, se poate face un buletin medical 3D, în care se selectează mai multe patologii, iar imaginea de ansamblu poate arăta mai uşor dacă există legături directe între anumite afecţiuni. Pacientul va înţelege mai bine de ce suferă, iar doctorul poate fi inspirat în găsirea unor soluţii în tratarea acestor probleme medicale.

Mai jos, găsiţi un tutorial despre cum se interacţionează cu această aplicaţie 3D:

Sursa video: BioDigital Human via Youtube

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE