Home Extern VIDEO: Cutremur devastator în Afganistan. Vieţi pierdute şi ravagiile lăsate în urmă

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,7, s-a produs luni în nord-estul Afganistanului, iar bilanțul oamenilor morți crește de la o oră la alta.

Cel puțin 180 de oameni și-au pierdut viața, anunţă agenţiile internaţionale. Seismul s-a resimţit şi în ţările vecine, Pakistan, Uzbekistan şi Tadjikistan, precum şi în India.

Seismul a fost resimţit timp de aproape un minut şi în capitalele Indiei şi Pakistanului, unde ar fi făcut zeci de morți și peste 100 de răniţi.

Oamenii au ieşit panicaţi în stradă, iar liniile de electricitate au căzut.

Din cauza panicii, 12 elevi au murit la o școală din provincia afgană Takhar după ce în îmbulzeala produsă au fost pur și simplu călcați în picioare de către ceilalți colegi, arată Reuters.

Alte 30 de eleve au fost rănite, fiind transportate la spitalul din provincia Takhar.

În Pakistan 20 persoane au murit şi mai mult de 100 au fost rănite în nord-vestul țării şi peste 100 de oameni au fost răniţi în urma prăbuşirii clădirilor în provincia Khyber Pakhtunkhwa, arată autoritățile pakistaneze.

În Srinagar, principalul oraş din Kashmirul indian, panicaţi, locuitorii au ieşit în stradă, cu copii în braţe, temându-se de o repetare a cutremurului devastator care a făcut 75.000 de morţi în 2005.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE