Home Extern VIDEO Cutremur devastator, soldat cu sute de morți și răniți

cutremur
Sursa Foto: goaceh.co

Cel puţin 25 de persoane au murit şi alte sute au fost rănite în urma unui puternic cutremur produs miercuri în provincia indoneziană Aceh, din extremitatea de nord a Insulei Sumatra, unde operaţiunile de salvare continuă, potrivit autorităţilor locale, citate de AFP, potrivit Agerpres.

Seismul cu magnitudinea de 6,5 a avut loc în zori, la o adâncime mică, în districtul Pidie Jaya, din vestul Indoneziei, la momentul în care locuitorii acestei regiuni predominant musulmane se pregăteau pentru rugăciunea de dimineaţă.

Potrivit informaţiilor pe care le avem până în prezent, 25 de persoane au fost ucise şi alte sute rănite, a declarat pentru AFP directorul agenţiei locale pentru prevenirea dezastrelor, Puteh Manaf.

Nicio avertizare de tsunami nu a fost emisă în această regiune de la Oceanul Indian.

Seismul a fost resimţit în cea mai mare parte a provinciei Aceh, a declarat responsabilul local al Agenţiei de meteorologie, climatologie şi geofizică din Indonezia, Eridawati, adăugând că seismul principal a fost urmat de cel puţin cinci replici.

Un spital local a fost copleşit de sosirea răniţilor, “fiind nevoit să trimită o parte dintre aceştia la spitalele vecine”, a declarat responsabilul adjunct al districtului Pidie Jaya, Mulyadi, adăugând că printre victime se află şapte copii.

În 2004, un violent cutremur submarin a ucis peste 170.000 de persoane în provincia Aceh şi alte câteva zeci de mii în ţări riverane Oceanului Indian. Seismul a provocat în total moartea a 220.000 de persoane.

Indonezia este situată pe “Cercul de foc al Pacificului”, zonă ce concentrează aproximativ 85% din activitatea seismică şi vulcanică de pe Terra, amintește Agerpres.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE