Home Extern VIDEO: Explozie în Turcia. 10 oameni au murit

explozie turcia
Sursa Foto: independent.co.uk

UPDATE: Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că atacatorul sinucigaş, care a provocat moartea a zece oameni şi rănirea a altor 15 persoane, este un cetăţean sirian. Printre victime sunt şi cetăţeni turci, dar şi foarte mulţi turişti.

Mai multe persoane au fost ucise marți dimineața într-o explozie ce a avut loc în Turcia. Deflagrația s-a produs în cartierul istoric Sultanahmet din Istanbul, aproape de Palatul Topkapi și de Moscheea Albastră, o zonă frecventată de foarte mulți turiști.

Conform primelor date, 10 oameni au fost uciși în urma exploziei, iar alte zeci de persoane au fost rănite.

Zona atacului este una extrem de aglomerată. Surse CNN citate de Sky News spun că printre răniţi se afşă mai mulţi turişti din Germania şi Norvegia.

Potrivit BBC, care citează surse locale, explozia ar fi fost cauzată de un atentator sinucigaș, însă până acum nu se cunosc date certe care să ducă la un eventual atac terorist.

Cu toate astea, explozia a putea fi opera unui grup de extremă stânga din Turcia care are la activ mai multe atacuri în ultima perioadă.

În același timp a crescut și numărul confruntărilor între forțele de ordine turcești și militanții kurzi ai PKK, mai ales în sud-estul țării.

În octombrie, 103 oameni au murit în Turcia după două atentate la Ankara

În urmă cu trei luni, un dublu atentat sinucigaș a dus la moartea a 103 persoane și rănirea altor 250 în fața gării centrale din Ankara.

Acel atac, cel mai grav survenit pe teritoriul turc, a fost atribuit grupării jihadiste Statul Islamic.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE