Home Eveniment VIDEO Unul dintre răniţii din explozia de la Petromidia a murit

Sursa Foto: Caraman Costel via Facebook

Unul dintre bărbaţii răniţi luni seară în urma exploziei puternice care a avut loc luni după-amiază la rafinăria Petromidia din Năvodari a încetat din viaţă marţi dimineaţă, la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală.

Victima avea arsuri de peste 90% din suprafaţa corpului, potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, citaţi de Agerpres.

Cel de-al doilea rănit care se află la Bagdasar Arseni urmează să fie detubat, starea sa fiind stabilă.

Alte două persoane care au suferit arsuri au fost duse, încă de luni seară, la Spitalul de Arşi, fiind în stare mai bună decât ceilalţi doi răniţi.

Între timp, autorităţile au început ancheta pentru a stabili ce a provocat deflagraţia. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a preluat dosarul constituit iniţial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Potrivit primelor cercetări s-a stabilit că la data de 22 august 2016, în jurul orelor 18:00, la platforma 1 DAB din cadrul rafinăriei menţionate, o echipă de lucrători efectua o reparaţie a unei conducte de transport a distilatului de vid rezultat prin încălzirea ţiţeiului, moment în care a izbucnit un incendiu, se arată într-un comunicat al procurorilor.

Luni seară, autorităţile au fost nevoite să declanşeze planul roşu de salvare. Flăcările au fost stinse după mai bine de o oră, au transmis autorităţile locale.

Turiştii de pe plajă au filmat imagini cu norul toxic care se întinde pe mai mulţi kilometri.

Sursa video: aztectat via Youtube

Liderul de sindical de pe Platorma Rafinăriei Petromidia, Petre Tancău, a precizat, pentru AGERPRES, că incendiul a fost generat de o explozie la o pompă de alimentare DDV, din cadrul unei instalaţii de prerafinare.

Sursa video: Ismail Yusuf via Youtube

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului a trimis la Năvodari un laborator mobil pentru monitorizarea calităţii aerului.

În acelaşi timp, specialiştii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Constanţa au anunţat că în emisiile din atmosferă rezultate în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia nu au fost identificaţi compuşi chimici periculoşi pentru locuitorii din proximitate sau pentru muncitorii din situl industrial, anunţă Agerpres.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE