Home Politică VIDEO Imagini de senzaţie: Vicepreşedintele Senatului, Mihai Goţiu, de la USR, surprins...

Vicepreşedintele Senatului, Mihai Goţiu, ales în Parlament pe listele USR, a fost filmat dormind, la şedinţa de plen în care se discuta bugetul pentru anul acesta.

În acel moment, de la tribună, un coleg senatorului vorbea despre bani pentru autostrăzi care să lege provinciile istorice.

Într-o intervenţie la Antena 3, Goţiu a recunoscut că a aţipit, motivând că discuţiile erau plictisitoare, iar subiectul nu îl interesează extrem de tare.

Mă oboseşte această procedură în care aprobarea bugetului e o cacealma, au reuşit performanţa să numere de 3 sau 4 ori la rând 98 de voturi, aşa că am zis că mai bine mă odihnesc puţin decât să particip la această cacealma. Am hotărât să mă odihnesc un pic până trece partea asta în care totul e “hai să ne facem că votăm” (…) Prefer să mă odihnesc când nu e interesant şi să fiu activ când mă interesează, a afirmat acesta.

Întrebat de moderatoare cum află când lucrurile devin interesante, având în vedere că el doarme, Goţiu a replicat că îl anunţă colegii.

Senatorul a afirmat de asemenea că activitatea sa din parlament a fost una susţinută de la începutul mandatului şi până acum.

Dacă vă uitaţi pe luările de poziţii, cetăţenii au văzut că eu am avut o activitate destul de susţinută. E dreptul fiecărui parlamentar să spună şi să acţionează cum doreşte, spune acesta.

Vicepreşedintele Senatului s-a bâlbâit şi când a fost vorba despre banii pe care îi încasează de la Parlament.

Sunt publice aceste informaţii… Întrebaţi-l pe domnul Dragnea, pentru că încă nu m-am dumirit în toate aceste indemnitaţii, care reprezintă salariul, care sunt indemnizaţii. Ştiu ce salariu am, este indemnizaţia de 5.400 de lei, dar nu ştiu toate celelalte sume la care am dreptul. Nu am venit aici în primul rând pentru salariu, a spus Mihai Goţiu.

Ulterior, el a recunoscut că salariul său brut, cu toate indemnizaţiile şi sporurile, se ridică la 19.500 de lei lunar.

Mihai Goţiu face parte din rândul parlamentarilor USR care au petrecut mai multe nopţi în Parlament, în semn de protest faţă de adoptarea Ordonanţei 13 privind modificarea Codului Penal.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE