Home Extern VIDEO Imagini dramatice cu DEZASTRUL lăsat în urmă de explozia trenului încărcat...

tren
Sursa Foto: Captură Facebook

Cel puțin șapte oameni au murit și alți peste 30 au fost răniți după ce mai multe vagoane ale unui tren încărcat cu GPL și propan au deraiat, incidentul fiind urmat de o explozie puternică în Hitrino, localitate situată la doar 100 de kilometri de România.

Suflul a fost atât de puternic încât 20 de clădiri au fost puse la pământ, prăbușindu-se peste cei care se aflau în imobile. Imaginile postate pe rețelele sociale sunt cu adevărat dramatice.

Explozia a avut loc în jurul orei 6:00 dimineața, atunci când oamenii dormeau, de aceea și numărul victimelor este atât de mare.

Cel mai recent bilanț arată că patru dintre răniți sunt în stare critică. Alți 16 au suferit arsuri la nivelul feței și membrelor, fiind internați în spitale din Shumen și Varna.

Alte victime, care au suferit răni mai ușoare au primit primul ajutor și au fost deja externate, a anunțat ministrul bulgar al Sănătății, Petar Moskov.

Echipele de salvare au căutat timp de 12 ore victime prinse sub clădirile dărâmate, operațiunea fiind extrem de periculoasă, deoarece exista riscul unor noi prăbușiri.

Localitatea a fost complet evacuată, produsele petroliere fiind mutate în alte vagoane, ceea ce implică noi riscuri uriașe.

Pompierii au fost acuzați de mai mulți dintre localnici că au întârziat la locul tragediei, în vreme ce șeful serviciilor de urgență a afirmat că primele echipaje au ajuns după 18 minute, cea mai apropiată unitate de stingere a incendiilor fiind situată la 20 de kilometri distanță.

Accidentul a avut loc când garnitura care se îndrepta spre Ruse, compusă din 23 de vagoane, intra în gara din Hitrino. Patru dintre vagoane au ieșit de pe șine, iar unul dintre ele a explodat.

Primarul orașului a susținut că trenul circula cu viteză prea mare, iar accidentul s-a produs într-o curbă, la schimbarea unei linii.

Unul dintre angajații gării afirmă că în momentul în care garnitura se apropia, a putut vedea scântei la locomotivă. O altă ipoteză este aceea că unul dintre vagoanele deraiate a lovit un stâlp al rețelei de înaltă tensiune, creându-se astfel un arc voltaic.

Cauza tragediei este încă investigată. Președintele Boiko Borisov a refuzat să spună dacă vina aparține conductorului trenului.

Pagubele sunt foarte mari. Conductorul ne-a spus doar că unele dintre vagoane s-au desprins pur și simplu de restul garniturii, a afirmat acesta.

Autoritățile au dat asigurări că vor aloca fonduri pentru repararea caselor distruse, prioritară fiind acum găsirea unor adăposturi pentru localnicii rămași fără un acoperiș deasupra capului.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE