Home Extern VIDEO Imagini dramatice din timpul capturării lordului drogurilor Joaquin “El Chapo” Guzman

Poliția mexicană a dat publicității imagini dramatice din timpul operațiunii de capturare a lui Joaquin “El Chapo” Guzman, lordul drogurilor prins din nou după ce a evadat din închisoare.

Clipul este filmat cu o cameră go pro care se afla probabil pe casca unuia dintre membrii trupelor speciale și arată în detaliu operațiunea care pare desprinsă dintr-un film de acțiune. Forțele de ordine, înarmate până în dinți, pătrund în casa în care se afla El Chapo aruncând grenade, sub o ploaie de gloanțe, și iau la verificat cameră cu cameră în căutarea evadatului.

Potrivit presei mexicane, operațiunea a fost numită Lebăda Neagră, iar trupele speciale au acționat după ce au primit un pont despre unde s-ar afla cel mai căutat traficant de droguri din lume.

Militarii, care fac parte dintr-o trupă de elită a forțelor din Mexic au intrat în imobilul din Los Mochis la 4:40 dimineața, unde îi așteptau peste 10 paznici înarmați, care au reacționat rapid, dar au fost scoși din luptă. Cinci dintre ei au fost uciși în schimbul de focuri, iar ceilalți au fost capturați.

Membrii trupelor speciale au luat la rând fiecare cameră, la etaj găsind doi bărbați într-un dormitor și două femei, una dintre ele fiind cunoscută drept bucătăreasa lui El Chapo.

În doar 15 minute, forțele de ordine au verificat toată casa, dar nu l-au găsit pe lordul drogurilor. Soldații au început să lovească în pereți și să scotocească imobilul, în căutarea unor încăperi secrete.

Au găsit astfel o cameră cu un pat uriaș, haine de firmă, dar în care au descoperit și testosteron injectabil, seringi, antibiotic și sirop de tuse. Niciun semn de evadatul pe care îl căutau însă.

Într-un final, militarii au găsit un tunel în spatele unei oglinzi, mânerul fiind mascat de neonul care o lumina. Calea de scăpare a lui Guzman era luminată ca ziua și dădea în sistemul de canalizare al orașului. Pe acolo au fugit El Chapo și cel mai apropiat locotenent al său, care au reușit să ajungă pe străzi, unde au furat două mașini. Cei doi au încercat să fugă din oraș, însă au fost blocați de Poliția Federală mexicană și capturați într-un final, scrie ABC News.

Ulterior, ei au fost duși la aeroportul din Los Mochis, de unde au fost transferați în Mexico City.

Dorința de faimă l-a trimis pe El Chapo după gratii

Deși autoritățile nu au confirmat oficial informația, se crede că în prinderea lui El Chapo a fost crucial interviul pe care acesta i l-a acordat actorului Sean Penn, cu care s-a și întâlnit în secret.

Articolul a fost publicat în revista Rolling Stone la o zi după anunțul privind capturarea lui Guzman. Sean Penn a declarat că s-a dus în octombrie 2015 în pădurea mexicană pentru ”a avea o întâlnire de șapte ore” cu celebrul traficant, urmată de interviuri prin telefon și înregistrări video.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE