Home Eveniment VIDEO Imagini explozive de la o presupusă întâlnire Ghiță – Florian Coldea....

Sursa Foto: Captură RTV

Sebastian Ghiță a dat publicității, luni seară, imagini surprinse de o cameră de supraveghere în care este apare un bărbat despre care fostul deputat susține că este adjunctul SRI, Florian Coldea.

Imaginile, care sunt destul de neclare și nu pot oferi o confirmare certă asupra identității bărbatului, ar fi fost surpinse pe 1 februarie 2015, la vila familiei Ghiță de la Cheia, susține fostul deputat.

In februarie 2015 a fost oaspetele meu, la o vila a familiei de la Cheia. A venit cu familia sa. Am dovezi si am sa vi le arat, a afirmat Ghiță despre această întâlnire.
Fostul deputat afirmă că la acea întâlnire ar fi avut o discuție extrem de aprinsă cu Florian Coldea, fiind și momentul în care legătura dintre cei doi s-a rupt.

Ponta îşi dorea să continue proiectul Comarnic – Brasov, însa Coldea nu a fost de acord niciodată cu acest proiect. L-a ameninţat de faţă cu mine că îl va aresta şi pe el şi pe funcţionarii CNADNR care indrăznesc să avanseze cu acest proiect. Îl va aresta dacă va semna contractul. În februarie 2015 i-am reprosat lui Coldea ca blochează Romania si nu numai. Mi-a răspuns nervos că europenii vor autostrada Piteşti-Sibiu, pentru ca acolo e definit culoarul european, iar restul de bani trebuie să îi păstrăm pentru armament (…) A plecat foarte supărat şi după două săptămâni atât fostul premier, Ponta cât şi eu ne-am trezit cu dosar, susține Ghiță în înregistrare.

Fostul deputat continuă atacurile la adresa lui Coldea, dar și a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, despre care afirmă că încearcă să blocheze și să controleze instituțiile de presă ostile.

În seara aceasta am să vă spun de ce cred eu că s-a ajuns aici. Realitatea este că am refuzat să predau România TV sistemului procurorilor, serviciilor și președintelui Iohannis. Sistemul nu-și dorește o presă liberă, o piață media în care să concureze mai multe televiziuni. Antena 3 și România TV au descris pe larg abuzurile din așa zisa cruciadă anticorupție bazată pe dosare falsificate. Sistemului nu-i plac judecătorii independenți și jurnaliștii care pun întrebări incomode. Sistemul vrea ca deciziile de la CEDO să rămână necunoscute oamenilor și vrea să controleze canalele media. Practic, își doresc o societate în care adevărul nostru să nu mai poată fi spus. Să existe doar adevărul lor. Dacă vor să acuze un om, să-l condamne dinainte să aducă probe în fața judecătorilor. Să-l linșeze mediatic. Ei au voie să facă linșaj mediac. Nu le este interzis. Agenții lor de influență din multe publicații practică acest lucru de dimineața până seara. Au impus un cult al fricii și țin în șah guvernul și parlamentul printr-o avalanșă de dosare, mai spune Ghiță.

Dacă informațiile făcute publice de Sebastian Ghiță sunt reale, atunci întâlnirea a avut loc în momentul în care Florian Coldea era director interimar al Serviciului Român de Informații, ca urmare a demisiei lui George Maior din această funcție, pe 27 ianuarie 2015.

În același timp, Sebastian Ghiță era membru al Comisiei de Control al Activității SRI, drept urmare făcea parte dintre cei care ar fi trebuit să verifice activitatea lui Coldea.

O altă coincidență interesantă este faptul că presupusa întâlnire ar fi avut loc la doar două zile după ce Elena Udrea a acordat primul interviu în care a vorbit despre imixtiunea lui Florian Coldea și a SRI în politică și în activitatea altor instituții.

La acel moment, Udrea anunța că a depus un denunț la DNA pe numele lui Coldea, soldat însă în luna martie 2015 cu o decizie de neîncepere a urmăririi penale, pe motiv că “fapta nu există”.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other