Home Extern VIDEO Imagini spectaculoase în Siberia: un meteorit a explodat deasupra unui oraş...

meteorit

Localnicii din micuţa republică Hakasia, în sud-vestul Siberiei, au fost martorii unui fenomen extrem de rar în noaptea de luni spre marţi. Oamenii au putut observa o uriaşă minge de foc traversând cerul, ceea ce a făcut ca, pentru câteva clipe, pământul să fie luminat ca ziua. Unii dintre ei au reuşit să filmeze momentul spectaculos.

La început, nu am înţeles ce se întâmplă. S-a făcut brusc lumină, iar când ne-am uitat spre munţi, am observat un meteorit care trecea pe deasupra lor. Sincer, m-am speriat foarte tare, am crezut că este o bombă, a povestit un martor pentru Russia Today.

Un alt localnic susţine că meteoritul emitea o lumină rece, ca o lampă fluorescentă.

Am văzut cum s-a luminat brusc. Raza de lumină era cu adevărat strălucitoare. M-am uitat spre cer şi deasupta spitalului am văzut meteoritul, spune acesta.

Meteoritul a putut fi văzut pentru trei – patru secunde, iar după o jumătate de minut s-a auzit o bubuitură puternică, aceasta declanşând alarmele maşinilor din oraş, mai povesteşte acesta.

Fenomenul a fost observat şi în regiunea Krasnoiarsk.

Reţelele sociale au fost inudate cu relatări ale fenomenului, mulţi speculând că ar fi fost vorba despre o defecţiune a unei rachete sau alt incident care ţine de tehnologie.

Serviciile de urgenţă i-au asigurat însă pe internauţi că a fost vorba despre un fenoment natural, care nu a cauzat pagube sau victime.

Dacă fragmente ale meteoritului au rezistat intrării în atmosferă, atunci cel mai probabil acestea vor fi găsite în zilele următoare în Valea Babik, au anunţat autorităţile, care au declarat de asemenea că a fost organizată o echipă care să cerceteze zona cu pricina.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE