Home Eveniment VIDEO Incendiu devastator în clubul Bamboo, zeci de tineri au fost răniți

Bamboo
Sursa Foto: ISU București Ilfov

Un incendiu puternic a distrus complet în noaptea de vineri spre sâmbătă clubul Bamboo, situat în Capitală.

Autoritățile au declanșat planul roșu de intervenție, iar 20 de autospeciale de stingere, 27 de echipaje SMURD și 26 de ambulanțe au fost trimise la fața locului.

Potrivit celui mai recent bilanț, valabil pentru ora 13:20, 44 de persoane au avut nevoie de îngrijiri, în cea mai mare parte fiind tineri care s-au intoxicat cu fum.

Dintre victime, unele au ajuns la spitale cu ambulanțele, iar celelalte cu mijloace proprii, după cum urmează:

24 persoane la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca;
6 persoane la Spitalul de Urgență Elias;
5 persoane la Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Pantelimon;
6 persoane la Spitalul Clinic de Urgență Universitar;
3 persoane la Spitalul Clinic de Urgență Colentina.

Multe victime au fost diagnosticate cu intoxicații cu fum și hipotermie. În cazul celorlalte a fost vorba despre atacuri de panică sau luxații, pentru că o parte dintre tinerii din club au sărit de la înălțime pentru a se salva.

La ora 13.00, în spitale mai erau internate 5 persoane, astfel: 4 persoane la Spitalul Floreasca și o persoană la Spitalul Sfântul Pantelimon.

Dintre ele, o singură victimă este în stare mai gravă la Spitalul Floreasca.

Este vorba despre o tânără în cazul căreia inițial a fost nevoie de intubarea inițială, însă ulterior starea s-a îmbunătățit și a putut fi deconectată de la aparate.

În momentul de faţă sunt şapte pacienţi internaţi în secţia de terapie intensivă, respectiv în compartimentul de toxicologie. Una dintre ele, mai gravă, pacienta care a fost şi intubată, la momentul de faţă este detubată, este stabilă, dar încă este sub atenţie. Avem două paciente internate în secţia ortopedie, una cu contuzie lombară, cu suspiciune de fractură de coloană lombară, iar cealaltă cu o fractură la nivelul gleznei stângi. Mai avem un pacient care este internat la Spitalul Pantelimon. Şi el era cu suspiciune de fractură de coloană lombară. S-a infirmat, este doar contuzie de coloană lombară, a precizat ministrul Sănătăţii, după vizita efectuată, sâmbătă, la spitalul Floreasca, alături de ministrul de Interne, Carmen Dan, potrivit Agerpres.

Focul a fost stins după aproximativ șapte ore, iar potrivit estimărilor, suprafața afectată de incendiu ar putea fi de aproximativ 3.000 de metri pătrați.

Pompierii nu au putut intra în clădire, deoarece și-ar fi pus viețile în pericol. Drept urmare, ore în șir nu a putut fi exclusă ipoteza ca persoane carbonizate să se afle în incintă.

Primele rezultate ale anchetei au arătat că clubul Bamboo nu avea autorizație de funcționare emisă de autorități.

Nu avea autorizație de funcționare și nu avea autorizația de construire receptionată. Nu cred că a avut vreodată actele în regulă, a afirmat viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu, pentru Digi 24.

Citește mai mult despre scandalul legat de autorizarea clubului: Dezvăluire șoc după incendiul care a distrus clubul Bamboo. Ce s-a aflat

În incendiul din clubul bucureștean nu și-a pierdut viața, din fericire, nici un om. Am trecut, însă, pe lângă o altă tragedie de proporții. Reguli și legi au fost, se pare, din nou încălcate. Până nu vom înțelege odată pentru totdeauna că legea e una pentru toți, societatea va fi mereu în pericol. Le doresc însănătoșire grabnică celor răniți și mulțumesc salvatorilor! – a scris Iohannis.

Sursa: ISU București Ilfov

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, s-a activat o linie telefonică – 021 206.40.50, unde rudele celor care s-au aflat în clubul Bamboo pot suna pentru a obține informații despre persoanele transportate la spital. De asemenea, oricine deține informații relevante despre alte posibile victime sau legate de izbucnirea incendiului pot suna la numărul respectiv de telefon, anunță ISU București Ilfov.

Clubul Bamboo a mai ars din temelii și în 2005, potrivit România Liberă. La acel moment, Cătălin Botezatu, prieten cu administratorul Joshua Castellani, acuza că focul ar fi fost pus intenționat.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE