Home Politică VIDEO Iohannis îi distruge visele lui Dragnea de a fi premier: “Şi...

Dragnea premier
Sursa Foto: stirileprotv.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a respins vehement varianta desemnării, după alegerile parlamentare, a unui premier condamnat, cu referire la liderul PSD, Liviu Dragnea.

Într-un interviu acordat Adevărul, Iohannis spune că “Și unui paznic, la angajare, i se cere să nu aibă cazier penal. Cum ne imaginăm că ţara va fi păzită de unul cu dosar penal? Este o condiție minimală”.

Mai mult decât atât, Iohannis s-a declarat nemulţumit şi de faptul că un condamnat este şeful unui partid politic. Cu trimitere, evident, tot la Dragnea.

Nu este pentru prima dată când Iohannis afirmă că nu va desemna un premier condamnat penal. La începutul acestei luni, preşedintele afirma că în cazul unei astfel de propuneri din partea partidelor, nici nu va ţine cont de scorul obţinut la alegeri.

Cu siguranță, nu voi desemna o persoană urmarită penal sau condamnată penal. Criteriul acesta e eliminatoriu, indiferent de ce majoritate are, afirma Iohannis pe 4 octombrie.

În replică, Liviu Dragnea l-a acuzat pe Iohannis că riscă să încalce Constituţia într-o asemenea situaţie.

Eu nu-l prea iau în serios. Îi doresc foarte mult succes în a proceda la desconsiderarea Constituției, pentru că președintele încalcă grav Constituția. Eu nu am spus niciodată că vreau să fiu prim ministru, vreau ca PSD să câștige alegerile, să facă majoritate cu ALDE și să meargă la Cotroceni cu o propunere, a declarat Dragnea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, în luna aprilie, la doi ani de închisoare cu suspendare  în dosarul privind fraudarea rezultatului referendumului privind demiterea lui Traian Băsescu în 2012.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE