Home Extern VIDEO Isteria selfie! Zeci de oameni îşi pun viaţa în pericol pentru...

Sursa Foto: Network Rail via Daily Mail

Camere de supraveghere au surprins momente ce pot fi terifiante, prin prisma pericolului uriaş la care se expun cei care se opresc acolo pentru o fotografie.

Pe şinele de cale ferată, într-o zonă rurală din Anglia, extrem de pitorească, oamenii se opresc chiar pe şine şi îşi fac selfie sau chiar îşi pun copiii în pericol pentru o imagine.

Este un adevărat joc cu moartea, pentru că se întâmplă deseori ca trenurile care intră în gară să nu facă un zgomot puternic, iar ei, fiind captivaţi de imaginea de pe telefon, să nu mai observe ce se întâmplă.

fetita sine

Network Rail via Daily Mail

Într-o singură zi, zeci de oameni sunt filmaţi în staţia de lângă oraşul Matlock. Sunt oameni de toate vârstele care fie îşi fac selfie, fie îşi asează familia pe şine pentru mult dorita captură.

O mamă este suprinsă în timp ce le arată fetelor cum să se stea jos, pe traversele de cale ferată, iar apoi se scurg câteva zeci de secunde până când reuşeşte să le fotografieze.

Un grup de cel puţin zece persoane este observat cum zăboveşte pe şine mai mult de opt minute. Printre acestea se află şi un copil care pare că abia a învăţat să meargă.

Puţini sunt cei care se grăbesc să treacă pericolul, chiar dacă, de pildă, au şi cărucioare cu bebeluşi.

Călătorii care ajung acolo sunt încântaţi de stilul în care a fost construită trecerea la nivelul cu calea ferată, datând din epoca victoriană.

selfie network rail

Network Rail via Daily Mail

Are porţi care rămân totuşi deschise şi când trece trenul. Imaginile au fost surprinse la sfârşitul lunii august, iar poliţiştii încă încearcă să identifice aceste persoane, pentru a le atrage atenţia asupra nepăsării lor în faţa potenţialului pericol.

În fiecare zi, trec mai mult de 30 de trenuri prin staţia Matlock Bath. Călătorii sau cei care tranzitează zona sunt sfătuiţi să se oprească, să privească atent în ambele părţi şi să asculte înainte de a traversa. Sunt rugaţi să treacă şinele fără oprire şi să închidă poarta în urma lor.

tren

Network Rail via Daily Mail

În ziua în care au fost filmate aceste cazuri, nu au avut loc accidente, însă poliţiştii au povestit că au existat tragedii tocmai din cauza faptului că oamenii sunt distraşi de telefonul mobil.

Autorităţile încearcă să prevină astfel de incidente şi a fost crescut numărul echipajelor de ordine publică care patrulează în zonă. Poliţiştii încearcă să atragă atenţia şi stau de vorbă cu turiştii pentru a nu mai exista astfel de comportamente nesăbuite.

Sursa video: Sky News via Youtube

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE