Home Politică VIDEO Mesajul lui Dacian Cioloş, viral pe internet. Îndemnul premierului are mii...

Dacian Cioloş
Sursa Foto: Captură Facebook

Un mesaj postat joi dimineaţă, în care premierul Dacian Cioloş îşi îndeamnă susţinătorii să voteze PNL sau USR la alegerile locale, s-a viralizat în scurt timp în mediul online.

În şase ore de la postare, filmuleţul a fost văzut de peste 270.000 de oameni, a fost distribuit de peste 8.500 de ori şi a adunat peste 11.000 de like-uri.

Cioloş îşi începe pledoaria cu un bilanţ al celor 12 luni de guvernare.

Aşa cum aţi putut constata, anul acesta a însemnat în primul rând un alt mod de guvernare. Mult mai transparent, mai deschis, orientat spre interesul cetăţeanului. Şi rezultatele s-au văzut. S-au creat anul acesta peste 150.000 de locuri de muncă. Avem, pe primele nouă luni, o creştere economică de aproape 5%, prima în Uniunea Europeană. Am deblocat activitatea pe aproape toate şantierele de construcţii de autostrăzi, în momentul de faţă se lucrează pe şantiere însumând peste 160 de kilometri de autostradă. Am desţelenit lucrurile în educaţie, în sănătate şi în agricultură. Anul acesta a însemnat şi măsuri prin care să reducem abandonul şcolar, prin care să creem facilităţi pentru cei fără de locuri de muncă şi care doresc să munească, să se poată deplasa şi instala acolo unde sunt locuri de muncă. A fost o guvernare bazată pe o bună gestiune a banului public, pe integritate, pe transparenţă şi pe eficienţă şi ne dorim să continuăm acest mod de guvernare, este bilanţul pe care şi-l face premierul aproape de finalul mandatului.

Citeşte şi: Dacian Cioloş îl pune la punct pe premierul maghiar. Ce îi cere oficialului de la Budapesta

Cioloş afirmă că dacă vor ca proiectele sale să continue, românii trebuie să voteze cu cele două partide care îi susţin platforma de guvernare.

Însă ne dăm seama că, chiar dacă a trecut un an de zile, toate aceste proiecte începute pot fi uşor întoarse dacă revenim la un mod de guvernare bazat pe minciună, bazat pe populism şi bazat pe corupţie. Dar îmi doresc să pot să continui şi să duc la bun sfârşit aceste proiecte, precum şi altele care decurg din ceea ce am început să facem anul acesta. Doresc să mulţumesc în primul rând Partidului Naţional Liberal şi Uniunii Salvaţi România, care au decis să susţină necondiţionat Platforma România 100 şi să pună accentul pe valori şi pe principii, înainte de a vorbi de angajamente legate de un viitor program de guvernare. Pentru ca aceste proiecte începute în acest an să poată continua este nevoie să fim în măsură să creăm o majoritate parlamentară în jurul celor două partide după alegerile din 11 decembrie, în jurul PNL şi al USR. În felul acesta putem să avem susţinerea politică pentru a duce la bun sfârşit proiectele începute şi pentru a continua alte proiecte şi alte idei care au reieşit şi au izvorât în acest an. Vă invit deci să votăm cu Partidul Naţional Liberal sau cu Uniunea Salvaţi România pentru că acum pot spune, în sfârşit, că avem cu cine să ducem România înainte!” – îşi încheie premierul mesajul.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE