Home Politică VIDEO Noul ambasador al SUA, mesaj surpriză pentru români

imigranţi

Ambasada Statelor Unite la Bucureşti a postat luni, pe contul său de Facebook, un mesaj video înregistrat de noul ambasador SUA, Hans Klemm.

Ambasadorul vorbeşte în limba română şi îşi exprimă onoarea de a fi fost nominalizat în această funcţie. Klemm povesteşte că a luat primul contact cu România încă din timpul studiilor, fiind elev al criticului literar Matei Călinescu.

Noul ambasador al Statelor Unite la București, Hans G. Klemm, va fi primit luni de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni unde îi va prezenta șefului statului scrisorile de acreditare.

Hans G. Klemm, a depus joi jurământul prin care a fost confirmat oficial în funcția de ambasador al SUA la București. În cadrul ceremoniei care a avut loc la sediul Departamentului de Stat al SUA, a apreciat eforturile României de a combate fenomenul corupției, arătând că Bucureștiul reprezintă un exemplu în acest domeniu.

Noul ambasador american Hans G. Klemm a subliniat relațiile bilaterale excelente dintre România și Statele Unite, evidențiind statutul țării noastre de aliat de încredere al SUA și partener NATO. Hans G. Klemm a precizat că, în calitate de ambasador, se va concentra asupra dezvoltării relațiilor economice româno-americane. Totodată, s-a referit la combaterea corupției din România, precizând că oferirea de asistență în acest domeniu va fi una dintre prioritățile mandatului său, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei României în SUA

La ceremonie au participat și ambasadorul României în SUA, George Maior, și secretarul de stat John Kerry.

În alocuțiunea avută cu ocazia ceremoniei, secretarul de stat John Kerry a prezentat România drept un aliat de încredere al SUA, subliniind relația excelentă dintre cele două state și cooperarea în promovarea stabilității în plan regional și global. John Kerry a evidențiat în special colaborarea din cadrul operațiunilor din Irak și Afganistan. De asemenea, secretarul de stat a vorbit despre aprofundarea relațiilor economice și comerciale dintre SUA și România, arătând că țara noastră are unul dintre cele mai ridicate ritmuri de creștere economică din Europa, se mai arată în comunicatul Ambasadei României în SUA

Hans G. Klemm a fost confirmat de Senatul Statelor Unite în funcția de ambasador al SUA la București pe 6 august după ce fusese audiat de Comisia de Politică Externă pe 22 iulie.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE