Home Social VIDEO: Oraşe inundate, maşini luate pe sus de ape. E cod roşu...

Sursa Foto: Captură imagini Facebook

Imagini de coşmar au fost înregistrate în centrul oraşului Tulcea, unde mai multe maşini au fost luate pe sus, iar puhoaile au inundat mai multe imobile. Canalizările nu au făcut faţă, iar tot centrul a fost blocat, după o ploaie torenţială de 20 de minute.

Apa a atins în unele locuri şi un metru adâncime.

Oamenii au filmat de la ferestrele blocurilor. O maşină a fost purtată câţiva metri, fiind la câţiva centimetri distanţă de a lovi alte autoturisme.

Sursa video: Alexandru Croitoru via Facebook

Pompierii au anunţat că au intervenit pentru deblocarea a 14 persoane care au fost surprinse în trafic, de viitură. De altfel, mai multe subsoluri ale imobilelor din centrul oraşului au fost inundate.

Într-un alt filmuleţ suprins de amatori se vede cum cum un bărbat, probabil proprietarul uneia dintre maşinile filmate, sare în apă pentru a despărţi două autoturisme abandonate care puteau să se lovească, în apropiere de sensul giratoriu de lângă Muzeul de Artă. Imaginile au fost postate pe Youtube.

Sursa video: Radio Constanța via Youtube

Hidrologii au emis cod roşu de inundaţii, în intervalul 14.06.2016 ora 20:00 – 15.06.2016 ora 16:00, pe râul Bârzava, sector aval Gătaia – sector îndiguit (judeţul Timiş).

Codul portocaliu de inundaţii este valabil în intervalul 14.06.2016 ora 13:00 – 15.06.2016 ora 18:00, pe râurile din bazinele hidrografice: Crasna-bazin superior şi afluenţi, Barcău-bazin superior şi afluenţi (judeţele Sălaj şi Bihor), Crişul Negru (judeţul Bihor), Crişul Alb (judeţele Hunedoara şi Arad), afluenţii Mureşului inferior (judeţele Hunedoara şi Arad), Bega-bazin superior şi afluenţi, Timiş-sector amonte Lugoj şi afluenţi (judeţele Caraş-Severin şi Timiş), Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera (judeţele Caraş-Severin şi Timiş), Cerna (judeţele Gorj şi Caraş-Severin), Motru superior şi afluenţi (judeţele Mehedinţi şi Gorj), Jiu-sector aval confluenţa Motru-Podari (judeţul Dolj), afluenţii de dreapta ai Oltului din judeţele Vâlcea, Gorj, Dolj şi Olt.

Însă, începând de vineri, peste România va veni un aer canicular, de origini sahariene. Astfel că temperaturile vor ajunge în weekend şi la 38 de grade, în sudul, vestul sau estul ţării, conform meteorologilor.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE