Home Economic VIDEO: Ponta, întâlnire cu Regele Arabiei Saudite

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit joi cu regele Arabiei Saudite, Salman Bin Abdulaziz Al Saud, în cadrul turneului de câteva zile pe care îl efectuează în ţările arabe. Ponta a postat pe reţelele de socializare imagini de la întâlnire, subliniind că discuţiile au loc în contextul împlinirii a 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre ‪‎România‬ şi Arabia Saudită.

Ce vrea Ponta de la arabi

Turneul lui Ponta va continua cu vizite oficiale în Qatar, Kuweit şi Emiratele Arabe Unite. Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Guvern, premierul este însoţit de o importantă delegaţie guvernamentală,precum şi de reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie şi ai Parlamentului României.
România încearcă să consolideze legăturile cu ţările arabe în diverse sectoare, precum construcţiile, infrastructura, agricultura, industrie, energie (petrol şi gaze), IT, turism, sănătate. De asemenea, vor fi discutate și aspecte privind cooperarea în domeniul universitar. De asemenea, Guvernul anunţă că vor fi semnate acorduri şi protocoale în educație, turism, sănătate, transport aerian, petrol și gaze. O altă temă o reprezintă evoluţiile de securitate din regiune.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE