Home Extern VIDEO Povestea incredibilă a bărbatului care a spart un munte după moartea...

Remarcabila istorie a unui bărbat care și-a petrecut 22 de ani din viață pentru a sparge în două un munte, din dragoste pentru soția sa, este povestea reală a unui film care a fost lansat în 2015 în cinematografele din întreaga lume (vezi mai jos trailerul peliculei).

Falguni, soția lui Dashrath Manjhi, un muncitor sărac din India, a suferit un accident în 1959. Femeia nu a putut fi dusă în timp util la spital pentru a putea fi salvată, deoarece călătoria din satul său și până la unitatea medicală presupunea ocolirea unui munte, pe un traseu de 55 de kilometri. 

Distrus de durere, soțul femeii a decis să spargă muntele, pentru a face un traseu mult mai scurt, pentru ca ceilalți săteni care au nevoie urgent de medic să nu treacă prin drama sa. Localnicii l-au crezut nebun, dar asta nu l-a descurajat.

Bărbatul a muncit zi și noapte, până în 1982, folosind doar un ciocan și o daltă. El a creat un drum lung de 110 metri, dar care reduce distanța dintre satul său și oraș de la 55 la doar 15 kilometri.

Sursa: milaap.org

Sursa: milaap.org

Manjhi a devenit un erou local pentru reușita sa. Chiar și așa, autorităților le-a luat 30 de ani să amenajeze poteca și să o declare drum de utilitate publică.

Bărbatul a murit în 1987, în urma unui cancer, fiind înmormântat cu onoruri oficiale. Povestea sa a fost prezentată într-un clip realizat de o fundație care luptă pentru susținerea cauzelor sociale și combaterea sărăciei în India.

Iar, acum, povestea lui Manjhi a devenit scenariu de film, pelicula “Manjhi – The Mountain Man” fiind lansată în vara anului trecut în cinematografe.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE