Home Extern VIDEO Proteste violente la Washington în ziua în care Donald Trump a...

Donald Trump
Sursa Foto: captură Vocativ

Mii de protestatari mascaţi cu cagule care manifestează la Washington împotriva învestirii lui Donald Trump ca preşedinte al SUA s-au confruntat cu forţele de ordine în apropierea Casei Albe, relatează mass-media internaţională, citată de Agerpres.

Poliţia din Washington a efectuat numeroase arestări, au anunţat forţele de ordine din capitala americană. Cei mai mulţi dintre cei reținuți au fost acuzaţi de vandalism, informează Reuters.

Au fost folosite spray-uri lacrimogene şi alte dispozitive de control al mulţimii şi de protecţie a cetăţenilor şi proprietăţii, a anunţat departamentul de poliţie într-un comunicat. Conform aceleiaşi surse, doi poliţişti au fost răniţi uşor în confruntări cu protestatarii, iar mai multe maşini de poliţie au fost avariate.

Conform publicaţiei Washington Post, poliţiştii au spus că este vorba despre o bandă organizată înarmată cu bâte şi ciocane, care a atacat mai multe magazine.

Manifestanţii violenţi au spart vitrinele magazinelor şi geamurile autoturismelor în zonă, iar poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa.

Alte incidente au mai avut loc şi anterior, când tot protestatari anti-Trump au încercat să blocheze accesul simpatizanţilor acestuia la ceremonia de învestire.

Sursa: AGERPRES

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE