Home Ştirile zilei VIDEO: Umilinţa unui român care trăieşte pe străzi în Italia! Imaginile batjocurii...

Un român, om al străzii în Italia, este filmat de un amator, pe o stradă din oraşul Nocera Inferiore, în regiunea Campania, în timp ce îşi spală picioarele într-o cişmea.

Un alt bărbat se apropie de el bodogănind. “Italia este casa mea, nu a ta, dacă vrei să stai aici, trebuie să fii curat”, îi spune necunoscutul. Eugen, trecut de prima tinereţe, pare speriat şi nu apucă să scoată prea multe cuvinte, încearcă însă să nu-l enerveze şi mai tare pe italian. Aşa că îşi ia papucii din cauciuc în picioare, rucsacul de pe banca din apropiere şi pleacă mai departe.

În filmuleţ, cetăţeanul italian l-a ameninţat cu alungarea din ţară pe român. Imaginile au fost postate pe pagina de socializare a lui Emilio Parziale, unde s-au adunat mii de comentarii.

Imaginile batjocorei au fost vizualizate de aproape 500 de mii de ori şi a avut peste 9.000 de distribuiri.

Cele mai multe dintre comentarii sunt rasiste şi se bazează pe un naţionalism al italienilor care înţeleg că doar astfel îşi pot proteja ţara de imigranţi. Autorul imaginilor a primit felicitări, chiar şi din partea unui consilier local.

“Complimente, Emilio! Este nevoie de colaborare din partea tuturor”, a scris consilierul local Carlo Bianco.

Au existat însă şi oameni care i-au luat apărarea românului şi care au atacat decizia de a înregistra şi publica astfel de imagini defăimătoare la adresa unei persoane şi aşa defavorizate.

Suprinzător, jurnaliştii care au prezentat cazul, nu au susţinut demersul italianului. Ziariştii de la Il Mattino au aflat povestea lui Eugen. Scriu despre el că este un om al străzii inofensiv, care este cunoscut în acea zonă ca o persoană liniştită, mereu amabilă şi educată. Mai mult decât atât, românul încearcă de fiecare dată să îi ajute pe rezidenţi, dacă stă în putinţa sa.

În apa de la cişmea, Eugen voia doar să se răcorească după o zi încă fierbinte, în Italia.
Jurnaliştii remarcă faptul că în acel cartier ar putea exista alţi oameni care să fie urmăriţi pentru ceea ce fac. Au dat ca exemplu un grup infracţional care nu ar face faimă zonei.

 

 

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE